Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 00:00

Θέρμο: Εκδήλωση με ομιλήτρια την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (Τρι 17/8/2021 19:30)

Η Αιτωλική Συμπολιτεία γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στα πέρατα της Οικουμένης.

Το Θέρμο υπήρξε η πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας κατά την αρχαιότητα και συνέβαλε ουσιωδώς στην διαμόρφωση του αρχαίο ελληνικού πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό τιμώντας τις ιστορικές καταβολές και προσπαθώντας να υπάρχει ανταπόκριση στα ταχύτατα εξελισσόμενα δεδομένα της ζωής του ανθρώπου στη σύγχρονη πραγματικότητα ο Δήμος Θέρμου θεωρώντας ως καταλυτικής σημασίας τον ρόλο της κορυφαίας κατάκτησης του νομικού πολιτισμού μας, εκείνης των παγκόσμιων, αδιαίρετων, αλληλένδετων και αλληλεξαρτώμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία και πλεγματικώς διαφυλάσσουν και περιφρουρούν τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, συνδιοργανώνει εκδήλωση – ομιλία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, στις 17 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:30, με θέμα : «Η Οικουμενική Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Θεμέλιο του Κράτους Δικαίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικου Μουσείου Θέρμου και ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με έδρα τη Γενεύη, κ. Δρ. Φωτεινή Παζαρτζή, η οποία θα τιμήσει με την Υψηλή παρουσία και συμμετοχή της τον τόπο μας.

Στο επίκεντρο του πυλώνα της ποιοτικής Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, στο επίκεντρο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Θέρμο φιλοδοξεί να στείλει το μήνυμα της αναγκαιότητας ισονομίας, σεβασμού και αξιοπρέπειας, το μήνυμα της αναγκαιότητας θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως αυτό στη ζωή, από το μνημεία της λαμπρής Αρχαιότητας στο Σύγχρονο κόσμο.

sinidisi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 18:06
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα