Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 17:27

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποίηση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα (Σαβ 18/9/2021 19:30)

Κάλεσμα στην αυριανή συγκέντρωση – πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας.  Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18/9 στις 19:30 στην πλατεία Δημάδη. “Η πραγματική καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής πραγματοποιείται ολοκληρωτικά μόνο με την επιβολή του μαζικού κινήματος”, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

“Η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Φύσσα δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η επέτειος για τα 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, έρχεται να πραγματοποιηθεί 1 χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μια απόφαση που είτε έτσι, είτε αλλιώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας.
1 χρόνο μετά όμως και πάλι οι δολοφόνοι φασίστες, οι εθνικιστές και οι ρατσιστές μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκαν πέρυσι από το κίνημα, προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες του ξανά. Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ακόμα ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του, εξαπολύοντας μια επίθεση που θέλει να τσακίσει ακόμα και βασικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Παράλληλα, με την πολιτική τους και την ακροδεξιά ρητορική τους τροφοδοτούν ακόμα περισσότερο αυτά τα φασιστικά και ακροδεξιά ρεύματα. Καλλιεργούν το μίσος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο λαό, ενώ παράλληλα ποντάρουν πάνω στον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό Ελλάδας – Τουρκίας για να χύσουν εθνικιστικό δηλητήριο.

Ταυτόχρονα, για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, δημιουργούν το αφήγημα ότι το εμβόλιο αποτελεί «πανάκεια» για την αντιμετώπισή της, στήνοντας οι ίδιο το δίπολο εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι όπου μαζί με την επιβολή της υποχρεωτικότητας των εμβολίων ρίχνουν νερό στον λαϊκισμό των φασιστών οι οποίοι διαδίδουν σκοταδιστικές αντιλήψεις και τελικώς βγάζουν λάδι την συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης που αυτή την στιγμή έρχεται να διαλύσει την δημόσια υγεία.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει, και θα βρεθεί, αποφασιστικά στο δρόμο. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση τις 7 Οκτώβρη του 2020 είναι μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, παρ’ όλα αυτά είναι σαφές ότι το φασισμό δεν τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Η πραγματική καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής πραγματοποιείται ολοκληρωτικά μόνο με την επιβολή του μαζικού κινήματος.

Το φασισμό μπορεί να τσακίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Συνεχίζουμε την μάχη με κινητοποιήσεις εν’όψει και τις 7 Οκτώβρη, ημέρα που κλείνει ένας χρόνο από την καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης”.

Εικόνα αρχείου: newsbeast.gr

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα