Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 18:42

«1822 One Year Later»: Η κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Γιώργου Μακρή στις 2 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο (18:15, 21:15)

Την κοινωνικοπολιτική σάτιρα του Γιώργου Μακρή που έχει τον τίτλο: «1822 One Year Later», σε σκηνοθεσία του ιδίου, θα παρουσιαστεί στις 2 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, σε δύο παραστάσεις (18:15, 21:15).

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, πρόκειται για κωμωδία – επιθεώρηση, μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα γραμμένη μόνο για ανθρώπους που σαν αρχή έχουν το χιούμορ οι οποίοι αγαπούν τις  νέες προσπάθειες αλλά και τις καλές κωμωδίες.

Μια πρωτότυπη παράσταση

Πρόκειται για μια σύγχρονη σε γρήγορους ρυθμούς με άκρως θεατρικά –ποιοτικά κείμενα παράσταση. Μια κοινωνικοπολιτική κωμωδία-επιθεώρηση για όλη την οικογένεια η οποία ταξιδεύει μέσα από το πέρασμα των χρόνων. Παρουσιάζει το σήμερα μέσα από το πέρασμα της Ιστορίας της Ελληνικής Οικογένειας με όλες τις δυσκολίες , τα προβλήματα αλλά και τις χαρές της.

Τρείς πολεμιστές του 1821 διηγούνται την τότε εποχή των Ελλήνων με όλα τα προβλήματα που ακόμα και σήμερα βιώνουμε, μεταφέρουν τα θέλω τους, τα πιστεύω τους, σε τρείς Κρητικούς ταβερνιάρηδες και θαμώνες οι οποίοι με την σειρά τους συναντούν τρείς Τούρκους σε ελληνικό έδαφος και οι οποίοι αγανακτούν με το τι τους βρίσκει στη Χώρα μας.

Φυσικά δε αποφεύγουμε και το αρχαιότερο επάγγελμα που η ανάγκη έχει οδηγήσει τους τρεις ήρωες να το υποδυθούν. Και δεν είναι μόνο αυτές οι συναντήσεις. Έχουμε συναντήσεις με την παραδοσιακή μουσική (Κρήτη, Πόντος,Ήπειρος) που ξεσηκώνουν ήρωες και θεατή.

Κωμικοτραγικά ευτράπελα –απίθανοι ήρωες ( υπαρκτοί ή και της φαντασίας) σε συνδυασμό με την υπέροχη επιλεγμένη μουσική αλλά και τους ξεχωριστούς “χρωματισμούς” της σκηνής θα ταξιδέψουν το θεατή αβίαστα, για δύο ώρες, στα μονοπάτια του γέλιου. παραμερίζοντας κάθε προβληματισμό και γαληνεύοντας μέσα από το γέλιο την ψυχή.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί και ο ίδιος ο θεατής!  Σε όλα μας τα έργα το διαδραστικό κομμάτι είναι απαραίτητο, σημειώνει ο Γιώργος Μακρής. “Άλλο η γραφή του συγγραφέα, άλλο το μάτι του σκηνοθέτη, άλλο η ερμηνεία του ηθοποιού αλλά άλλο και η ψυχή του θεατή. Επιθυμία μας να γίνετε συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό του θεάτρου, του γέλιου, της ποιότητας, της αλήθειας, του σήμερα και της ελπίδας”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Πρωταγωνιστούν: 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Συντελεστές:  

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas

Ενδυματολόγος: Τούλα Μακρή

Σκηνικά: Gm Productions

Κατασκευή σκηνικών: Magic Wood (Ξυλουργικές Εργασίες) Δ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Έπιπλα σκηνικών: Go Smart – Είδη Σπιτιού – Χονδρική & Λιανική Πώληση: gosmart.gr

Στολές Παραδοσιακές: Ένδυμα & Παράδοση (Τζαβάρα Ελένη) 2

Μακιγιάζ: Το Καμαρίνι by Elena Mara & Marilia

Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)

Ήχος – Φώτα: Βασίλης Πρινιωτάκης stage 51

Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: N-oah’s ar-K

Μουσικός / Κρητικά: Μιχάλης Κατρίνης

Δημιουργοί Video : Make Art Astakos (cinematography)

Παραγωγή: Gm Productions

Προπώληση εισιτηρίων: Παπαστράτειο Μέγαρο μέχρι τις 14.00 της ημέρας της παράστασης (2 Οκτωβρίου 2021) και ηλεκτρονικά στο site: www.georgemakris.gr.

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα