Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 17:46

Διαδικτυακή Ημερίδα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. "Η αειφορική γεωργία στην εποχή του 5G" (Τρι 12/10/2021 10:00)

Το Ινστιτούτο Θρέψης Φυτών και Ποιότητας Εδάφους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 21 και ώρα 10:00 π.μ. να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την Ημερίδα, με θέμα «Η αειφορική γεωργία στην εποχή του 5G», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γεωργική Ακαδημία, το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής και το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, γνωστά ως 5G, αποτελούν πλέον μία πραγματικότητα για την Ελλάδα και όπως προβάλλεται, αυτή η τεχνολογική εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα και πολλές ευκαιρίες και στην χώρα μας. Αυτό γεννάει το ερώτημα ποια θα είναι τα νέα δεδομένα και οι ευκαιρίες για την γεωργία και μάλιστα για την αειφορική γεωργία. Αυτό το ερώτημα και οι τρέχουσες διαστάσεις του θέματος θα προσεγγιστούν μέσα από τις συμμετοχές επιστημονικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε όλα τα ανοιχτά θέματα της ψηφιακής γεωργίας στη Ημερίδα.

Οι παρουσιάσεις θα εστιάσουν τόσο στο βιολογικό υπόβαθρο της ψηφιακής γεωργίας και στα ψηφιακά εργαλεία που αξιοποιούνται, όσο και σε γεωργικές εφαρμογές που είναι σε εξέλιξη.

Την ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-9792

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα