Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 23:24

***ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ*** Πεζοπορία στον Προυσό και τη Μαύρη Σπηλιά από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μεσολογγίου (Κυρ 17/10/2021)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου διοργανώνει πεζοπορία στον Προυσό και τη Μαύρη Σπηλιά την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 7:30 π.μ.

Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων  στις 7.30 π.μ. Για τους φίλους από Αιτωλικό και Οινιάδες, ο τόπος συνάντησης είναι ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός Αιτωλικού και η ώρα αναχώρησης 7.50 π.μ.

Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ της Μονής Προυσού, απ’ όπου ξεκινά και το μονοπάτι για Μαύρη Σπηλιά. 

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, το μονοπάτι διασχίζει το δάσος δίπλα στο ρέμα, περνώντας από γεφυράκια και μικρούς καταρράκτες και η Μαύρη Σπηλιά ένα από τα ωραιότερα σημεία της Ευρυτανίας. Κατά την διαδρομή θα γίνει και η σχετική στάση σε γνωστό αλλαντοποιείο της περιοχής για τα …. σχετικά.

Η διαδρομή  είναι εύκολη, με πολύ μικρές υψομετρικές διαφορές και κατάλληλη για όλους.

Θα υπάρχει χρόνος, ώστε όσοι θέλουν να επισκεφθούν και την Μονή Προυσού.

Ιδιαίτερος εξοπλισμός δεν χρειάζεται, αλλά ένα αντιανεμικό-αδιάβροχο είναι απαραίτητο.

Ο καιρός αναμένεται καλός. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
 

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου, σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή    των πιο κάτω όρων και προϋποθέσεων.

Ο συμμετέχων γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει  καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Έχει τις απαιτούμενες ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία  και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που απαιτείται για την συμμετοχή του στην δραστηριότητα αυτή και έχει λάβει υπόψη του, τις σχετικές με τις καιρικές συνθήκες προβλέψεις, για το διάστημα και την περιοχή που θα γίνει η δραστηριότητα.
Παραιτείται από κάθε απαίτησή του, τόσο κατά του διοργανωτή, όσο και κατά του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.

Ο αρχηγός της δραστηριότητας έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ολοκλήρωση της ανάβασης, εάν κατά την κρίση του, οι τοπικές συνθήκες, του καιρού και του βουνού, δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας.

Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομα που κατά την κρίση του, δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, την κατάλληλη εμπειρία  και δεν πληρούν τους όρους ασφάλειας.

Οι ώρες πορείας που αναγράφονται, υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.
Σημειώσεις

Για εγγραφές, δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες και πληροφορίες, θα επικοινωνείτε στο e-mail του συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6972505607. 

Για πληροφορίες σχετικά με την ορειβασία στην ιστοσελίδα του συλλόγου : https://sites.google.com/view/mountaineering-mes

Μήκος διαδρομής: 7 χιλ.
Διάρκεια πορείας: 3 ώρες & 30 λεπτά
Υψομετρική διαφορά: 250 μέτρα
Βαθμός δυσκολίας: 1
Αρχηγός: Π. Σκαρμούτσος

sinidisi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 18:29
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα