Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 21:04

ΚΔΑΠ «Ταξιδευτές» στο Αγρίνιο: Άλλη διάσταση στην δημιουργική απασχόληση του παιδιού

Βρεθήκαμε παλιότερα σε μια εκδήλωση της συγγραφέος παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνης Δάντε στο ΚΔΑΠ «Ταξιδευτές» στην Αγία Βαρβάρα Αγρινίου, όπου με χαρά μας διαπιστώσαμε την άρτια οργάνωση του κέντρου καθώς και την υψηλή μόρφωση των παιδιών. Σε συνέχεια αυτής μας της επίσκεψης, θελήσαμε να μάθουμε μερικά ακόμη πράγματα για το συγκεκριμένο ΚΔΑΠ. Για τον λόγο αυτό η Χρύσα Σπαή μίλησε με την υπεύθυνη του Κέντρου κα Μανωλίτση Μαρία για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

kdap 44

kdap 01

Πείτε μας ορισμένα πράγματα για εσάς κα Μανωλίτση;

Ονομάζομαι Μανωλίτση Μαρία είμαι λογοθεραπεύτρια, έχω σπουδάσει στο Λονδίνο, εκεί δούλευα αρχικά. Μετακόμισα στην Αθήνα και μετά στην Λευκάδα από όπου και κατάγομαι. Επειδή μου αρέσει να κάνω διάφορα πράγματα ήρθαμε στο Αγρίνιο και ανοίξαμε ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Πότε ιδρύθηκε το ΚΔΑΠ Ταξιδευτές ;

Το ΚΔΑΠ Ταξιδευτές ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέβριο (2017).

kdap 17

kdap 18

Τι ηλικίας παιδιά φιλοξενεί και ποιό είναι το ωράριο;

Έχουμε παιδιά ηλικίας 5 εως 12 ετών την υποχρεωτική μέχρι τώρα εκπαίδευση και το ωραριό μας είναι καθημερινά 13:30 εως 21:30. Οι οφειλούμενες μαμάδες χρησιμοποιούν μια βάρδια που τους βολεύει ήτοι 13:30 – 17:30 ή 17:30 – 21:30

Ποιός είναι ο σκοπός που δημιουργήθηκε το ΚΔΑΠ Ταξιδευτές;

Ο σκοπός είναι να βοηθηθούν όλες οι μαμάδες οι οποίες είτε δουλεύουν ή ψάχνουν για δουλειά να έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους τα οποία θα μπορούν να κάνουν δράσεις, να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, και να μπορούν να κάνουν διάφορες δρστηριότητες που είναι δύσκολες σε ένα ενιαίο χώρο. Θεατρική αγωγή, Κουκλοθέατρο, Ρομποτική και όλα τα σχετικά

Για να το εξειδικεύσουμε. Τι προσφέρει στο παιδί το δικό σας ΚΔΑΠ;

Διασκέδαση, απασχόληση, ηρεμία και οργάνωση για τα παιδιά.

kdap 05

kdap 06

Τα παιδιά για την ανάπτυξη της προσωπικοτητάς τους τι χρειάζονται από τους γονείς και τι από τους δασκάλους;

Από τους γονείς χρειάζονται τον χρόνο των γονιών τους για να μπορούν να συζητάνε μαζί τους τα προβλήματα που μπορεί να προέκυψαν κατά την διάρκεια της ημέρας στο σχολείο, να λύνουν απορίες με τους γονείς τους και γενικά οι γονείς να περνάνε χρόνο με τα παιδιά τους. Οι δάσκαλοι έχουν άλλο ρόλο. Εκπαιδευτικό. Και εκεί ξεχωρίζουν οι δύο ρόλοι, ο ρόλος του γονιού και ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Ο δάσκαλος θα πάρει την εκπαίδευση, την δραστηριότητα και όλο το εκπαιδευτικό κομμάτι.

Τι κοστίζει στους γονείς η εγγραφή των παιδιών τους στο ΚΔΑΠ;

Πρέπει να εξηγήσουμε ότι το ΚΔΑΠ λειτουργεί δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ όλο τον χρόνο για τις μαμάδες που πληρούν τα κριτήρια. Δηλαδή έρχονται οι μητέρες εδώ γύρω στον Ιούνιο και κάνουν δωρεάν την αίτηση οπότε παίρνουν το σχετικό Voucher και από εκεί και πέρα αν εγκριθεί η αιτησή τους τότε δωρεάν ολόκληρο το χρόνο έχουν το παιδί τους δωρεάν στο ΚΔΑΠ.

Στηριχθήκατε σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να επιχειρήσετε το εν λόγω εγχείρημα;

Ναι είναι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που τρέχει και είναι το «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής το σχολικό ετος 2018-2019». Κάθε χρόνο βγαίνουν ξεχωριστά προγράμματα και όπως είπαμε οι ενδιαφερόμενοι κάνουν αιτήσεις γύρω στον Μαϊο - Ιούνιο και από εκεί και πέρα η κάθε ωφελούμενη μαμά που είναι είτε άνεργη είτε απασχολούμενη να φέρει το παιδί της δωρεάν για ένα ολόκληρο χρόνο.

kdap 07

kdap 16

Πόσο προσωπικό απασχολείτε στο ΚΔΑΠ;

Απασχολεί σε διάφορες ειδικότητες 20 άτομα. Υπάρχει εξιδικευμένο προσωπικό όπως δάσκαλοι, ειδικοί παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, βοηθητικό προσωπικό, λογοθεραπεύτρια, εικαστικός, μουσικός, πληροφορικάριος, γυμναστής, νηπιαγωγοί και συνεχίζουμε ανάλογα με τις ειδικότητες που χρειάζεται το σύνολο των παιδιών.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ξεκινήσαμε μια καινούργια δομή στον Αγιο Κων/νο ως συνέχεια αυτής εδώ. Οι ειδικότητες που υπάρχουν είναι αντίστοιχες με αυτές εδώ. Οι ωφελούμενες μητέρες που έχουν Voucher, μπορούν να γραφούν οποτεδήποτε θέλουν μέσα στον χρόνο, όπως είπαμε δωρεάν.

kdap 21

kdap 22

Δηλαδή θα είναι και στα καλοκαιρινά τμήματα;

Ναι. Αν μια μαμά έχει Vοucher θα ξεκινήσει απο Σεπτέμβρη και θα τελειώσει 31 Ιουλίου. Πρέπει να τονίσουμε ότι το καλοκαίρι που τελειώνουν τα σχολεία βάσει της αδειάς μας αλλάζει το προγραμμά μας και αντικαθιστούμε εν μέρει τα σχολεία. Το προγραμμά μας ξεκινάει 8:30 - 12:30. Οπότε έχουμε πρωϊνή απασχόληση για τα παιδιά.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Να είμαστε όλοι καλά με υγεία και να προσέχουμε τα παιδιά μας. Καθότι για να μεγαλώσουν θέλουν αγάπη και παχνίδια.

kdap 30

kdap 45

Εξελιγμένο σύστημα πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης για την μεγαλύτερη παροχή ασφάλειας στα παιδιά.


Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΚΔΑΠ «Ταξιδευτές»
1ο) Κατ. Χαντζάρας 22, Αγία Βαρβάρα, Αγρίνιο
2ο) Εθν. Αντιστάσεως 20, Άγιος Κωνσταντίνος, Αγρίνιο
Τηλ.: 26410-20150, 26410-56313
 

kdap 38

kdap 39

kdap 29

kdap 31

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 21:21