Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:27

Η εικαστική έκθεση "ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΒΙΑ" στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου (Πεμ 25 - Κυρ 28/11/2021)

Η βία κατά των γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (λεκτική, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική) αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εντάσσεται στον πυρήνα των έμφυλων ανισοτήτων. Για το λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί μια διαχρονικά εδραιωμένη κοινωνική παθογένεια, και μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο Ο.Η.Ε. θέλοντας να καταδείξει ακριβώς αυτό ,έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. 

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα  και στo πλαίσιo ευαισθητοποίησης της κοινότητας απέναντι στο έγκλημα της έμφυλης βίας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει δράση, με τίτλο «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΒΙΑ». Συγκεκριμένα θα εκτεθούν έγχρωμοι φωτογραφικοί πίνακες που έχουν ως θεματική τις διάφορες μορφές της κακοποίησης των γυναικών. Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021.

Στα πλαίσια της δράσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, αλλά και για το έργο του Ξενώνα στην προσπάθεια εξάλειψης της μάστιγας αυτής, σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.