Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 18:01

Βιβλιοπαρουσίαση: "Εμφυλα πρόσωπα σε κρίση" της Βασιλικής Μελέτη (Πεμ 16/12/2021 18:00 και διαδικτυακά)

Στην εκπνοή της χρονιάς που ταυτίστηκε όσο καμία άλλη με το κίνημα #Metoo και με την ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, συζητάμε για την ΙΣΟΤΗΤΑ την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.00, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Μελέτη #ΕΜΦΥΛΑ_ΠΡΟΣΩΠΑ_ΣΕ_ΚΡΙΣΗ (Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ). 
 
Δείτε σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ
 
Θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και την Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Yianna Hormova για την πρωτοβουλία και τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
 
Την βιβλιοπαρουσίαση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Xenofon Contiades, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, Panagiotis Manouris,
 
Γενικός Γραμματέας Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας Αττικής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Υπουργείου Παιδείας, Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής και Laura Alipranti, Δρ. Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου
 
Paris X Nanterre & Ερευνήτρια ΕΚΚΕ. Θερμές ευχαριστίες και στην Ντίνα Πεντάρχου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, με άξονες συζήτησης:
 
- πρόληψη και αντιμετώπιση των έμφυλων διακρίσεων
- ισότιμη γυναικεία εκπροσώπηση σε θέσεις λήψης αποφάσεων
- ισότιμη συμμετοχή γυναικών στην αγορά εργασίας
- ενσωμάτωση διάστασης φύλου στις πολιτικές.
 
Χωρίς ισότητα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε πραγματική ανάπτυξη, ούτε κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε δημοκρατία.
 
Live Streaming στη σελίδα του FB: https://fb.me/e/1ngGnog5F