Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 15:40

"ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ" από την Κινηματογραφική Λέσχη στον κιν/φο ΑΝΕΣΙΣ (Τρι 4/1/2022 21:30)

Η κινηματογραφική λέσχη συνεχίζοντας τις προβολές της, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 , στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβάλει την ταινία : 

ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μια φτωχογειτονιά της Αθήνας, ο Ασύρματος, είναι το κέντρο του κόσμου για τους ανθρώπους που ζουν εκεί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν απ’ τη φτώχεια και την ανέχεια. Ένας άρτι αποφυλακισμένος νέος, ο Ρίκος (Αλέκος Αλεξανδράκης), προσπαθεί να βγάλει χρήματα, την ίδια στιγμή που η αγαπημένη του, η Στέφη (Αλίκη Γεωργούλη), βλέπει άλλους άνδρες και ο πατέρας της, ο Νεκροφόρας (Μάνος Κατράκης), προσπαθεί να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας.

Ο Ρίκος θα σκαρφιστεί μια δουλειά, αλλά θα ξοδέψει τα συγκεντρωμένα χρήματα πριν καταφέρει να τη βάλει σε εφαρμογή. 

Ως αποτέλεσμα ένας από τους «συνεταίρους» του (Αλέκος Πέτσος) θα αυτοκτονήσει, αφήνοντας στη μοίρα της τη γυναίκα του, την Ελένη (Αλέκα Παΐζη). Ο Ρίκος, η αγαπημένη του και ο αδερφός της, ηττημένοι και απογοητευμένοι εξαιτίας των προσδοκιών που δεν ευοδώθηκαν ποτέ, θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με την ωμή πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία: Αλέκος Αλεξανδράκης.

Πρωταγωνιστούν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάνος Κατράκης και Αλίκη Γεωργούλη.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Τάσο Λειβαδίτη και τον Κώστα Κοτζιά. 

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης 

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη

στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στις 9.30 το βράδυ.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Παπανδρέου Α.Ε καθώς και τους Οργανισμούς: ΑΘΗΝΑ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ για τα πνευματικά δικαιώματα.