Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 10:34

Η πολιορκία του Μεσολογγίου και η πορεία των εξοδιτών σε συνέντευξη του Μάκη Εξαρχόπουλου στο "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ WEB TV" (Τρι 22/2/2022 19:00)

Με την ευκαιρία έκδοσης του 6ου τεύχους τού περιοδικού ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ, που κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, αύριο Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ,

στο διαδικτυακό κανάλι "web tv anixneuseisΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

θα προβληθεί συνέντευξη του δημοσιογράφου - ερευνητή και σύμβουλου έκδοσης του περιοδικού, Μάκη Εξαρχόπουλου, στη δημοσιογράφο Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, γνωστή παρουσιάστρια για πολλά χρόνια τής εκπομπής τής ΕΡΤ3 "Κυριακή στο Χωριό".

Στη συνέντευξη, που θα έχει διάρκεια μιας ώρας, ο Μάκης Εξαρχόπουλος θα μιλήσει για την πολύχρονη σχέση του με τη Θεσσαλία, για τη δεκάχρονη δραστηριότητά του στη λίμνη Κάρλα (1990 - 2000) και για τα δέκα χρόνια δραστηριότητας στη Δυτική Θεσσαλία, που συμπληρώνει φέτος. Θα αναφερθεί στις δράσεις τού ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ και στην ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή, όπως και στην έκδοση του περιοδικού ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ.

Θα αναφερθεί ακόμη στην πρόσφατη έρευνά του στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι σε εξέλιξη, και κυρίως στην παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ για το Μεσολόγγι. Θέμα τής σειράς είναι οι πολιορκίες, η Έξοδος και η δραματική πορεία των διασωθέντων Εξοδιτών, των 1.500 ανδρών τής φρουράς τής πόλης, που ήταν κυρίως Σουλιώτες, Ρουμελιώτες και Ηπειρώτες, μέσα από τα βουνά τής Ρούμελης μέχρι το Ναύπλιο, όπως και των 250 Μεσολογγιτών, που, ακολουθώντας άλλη διαδρομή, έφθασαν κι αυτοί στο Ναύπλιο, 18 μέρες νωρίτερα από το κύριο σώμα τής φρουράς.