Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2022 19:01

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης στη ΔΕΗ (Πεμ 3/3/2022 11:00)

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τη νεολαία, κάθε μαζικό φορέα της πόλης να δώσουν «δυναμική απάντηση απέναντι στις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα» και προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 11:00 πμ στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανακοίνωση:

«Κανένας μόνος του απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάστακτες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος!

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τη νεολαία, κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας να δώσουμε δυναμική απάντηση απέναντι στις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα που εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα.

Προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 11:00 πμ στα Γραφεία της ΔΕΗ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι λογαριασμοί της ενέργειας βάζουν «φωτιά» στο λαϊκό εισόδημα. Όμως οι ανατιμήσεις στην ενέργεια δεν είναι «φυσικό φαινόμενο». Κοροϊδεύει η κυβέρνηση της ΝΔ με τις επιδοτήσεις με κριτήριο την προστασία του «δημοσιονομικού χώρου» για τη στήριξη του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμπαίζει το λαό ζητώντας μεγαλύτερη στήριξη «στα όρια της ΕΕ».

Δεν ανεχόμαστε το 2022, να υπάρχουν εκατοντάδες νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα και τα παιδιά τους να διαβάζουν με το κερί, που δεν έχουν θέρμανση, που λόγω της ακρίβειας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες, όπως είναι η τροφή, η ένδυση, η θέρμανση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους στους οποίους οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προχωρήσει σε διακοπή της παροχής τους να απευθυνθούν στη Διοίκηση του ΕΚ και όλοι μαζί να παραβρίσκονται την Πέμπτη στην κινητοποίηση της ΔΕΗ για να απαιτήσουμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
• Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση όλων των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης»

agriniopress.gr