Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 17:10

Ποιητικό Αναλόγιο «Διαβάζοντας Ποιήματα Σε Δύσκολους Καιρούς» στο Κτίριο Χρυσόγελου της Π.Δ.Ε. (Κυρ 20/3/2022 19:30)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης, πρόκειται να «ανοίξει»  το  ποιητικό αναλόγιο  με τίτλο  «Διαβάζοντας Ποιήματα Σε Δύσκολους Καιρούς», που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 19.30, στο Κτίριο Χρυσόγελου, με «οδηγούς» ποιητές και ποιήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό  που γράφουν  για τη ζωή και τον έρωτα, τον θάνατο και τον πόλεμο.

Η διοργάνωση  του ποιητικού αναλογίου  από τον τομέα πολιτισμού της  ΠΔΕ  στοχεύει  να μυήσει  στην ποιητική διαδικασία το ευρύτερο κοινό και να δημιουργήσει  ένα περιβάλλον με επικοινωνιακούς κώδικες   που  συνδέονται με την ψυχική ανάταση των  συμμετεχόντων.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης «οι διοργανώσεις τέχνης στο κτίριο Χρυσόγελου θα συμβάλουν στη μεγιστοποίηση του Πολιτιστικού αποτυπώματος, συνδυάζοντας καινοτομία και ποιότητα και θα αναδείξουν  την πολιτιστική κληρονομιά, ενισχύοντας την αισθητική παιδεία στην Τοπική Κοινωνία ».

Το ποιητικό αναλόγιο θα παρουσιάσουν σημαντικές προσωπικότητες με σπουδαίο κοινωνικό έργο και συγκεκριμένα οι

  • Μαρία Τσούτσου, Επίτιμη Πρόεδρος  του Εργαστηρίου   για νέους  με ειδικές   ανάγκες «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» 
  • Ολυμπία Βικάτου Δρ. Αρχαιολόγος – Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Στην παρουσίαση,  για την ποίηση  θα μιλήσει ο ποιητής   Αντώνης Αντωνάκος, ενώ τη βραδιά θα  διανθίσουν μουσικά   οι Βλαδίμηρος Αγγελίδης και  Μάνος Πανόπουλος.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί  σειρά προτεραιότητας, γι αυτό θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση  στο τηλέφωνο 26310 22081 από Τετάρτη έως Παρασκευή  κατά τις ώρες 10.00 - 13.00, καθώς εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διάδοσης  της covid-19.