Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 19:05

Φυτείες: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους δότες μυελού των οστών (Σαβ 2/4/2022 19:00)

Ο Δήμος Ξηρομέρου με τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου και την Κοινότητα Φυτειών, διοργανώνουν στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», την ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους δότες μυελού των οστών, «ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΔΩΣΕ ΖΩΗ».

Το Σωματείο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Ο Δήμος Ξηρομέρου θέλοντας να συμβάλλει στην διάδοση του σκοπού και του έργου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διοργανώνει», το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου στην Δ.Ε. Φυτειών, εκδήλωση και για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και της νεολαίας για τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

06:50 μ.μ.: Προσέλευση.
07:00 μ.μ.: Χαιρετισμός Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Ιωάννη. Τριανταφυλλάκη.
07:10 μ.μ.: Χαιρετισμός Συλλόγου ”Ακαρνανικό Φως”.
07:20 μ.μ: Η σημασία του εθελοντισμού στην κοινότητα, κα Αλέκα Καραλή Φυσικοθεραπεύτρια.
07:35 μ.μ.: Παρέμβαση: Η δωρεά του μυελού των οστών, κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.
07:55 μ.μ.: Ομιλία: Το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ», Ιωάννα Βαρελά – Βιολόγος .
07:15 μ.μ.: Κλείσιμο εκδήλωσης.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που ορίζονται από της οδηγίες.

agrinionews.gr