Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 22:48

Δραστηριότητες το 4ημερο του Αγίου Πνεύματος στο Μεσολόγγι με τους ντόπιους (Παρ 10 - Δευ 13/6/2022)

Ένα τετραήμερο γνωριμίας με στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου περιμένει φίλους, ντόπιους και επισκέπτες καθώς, τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος, η πόλη ζωντανεύει με το πανηγύρι του Αη Συμιού και τις παράλληλες δραστηριότητες που διοργανώνει το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS.
 
Από την αρχαιότητα και τη νεότερη ιστορία, την αλιευτική παράδοση και το οικοσύστημα καθώς και τα βιωματικά εργαστήρια, το τετραήμερο στο Μεσολόγγι μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι για όλους, με τους Ντόπιους.
Tην Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 19:00, γνωρίζουμε την πόλη των πειρατών και των ψαράδων με βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και παράλληλη οικοπεριήγηση, θαυμάζοντας το μαγικό ηλιοβασίλεμα παρέα με τους εντυπωσιακούς αργυροπελεκάνους και το υδρόβια πουλιά.
 
? Το βράδυ της Παρασκευής, με αφετηρία τον Τοπικό Κόμβο_Local Hub, περπατάμε στην πόλη με αφήγηση για σημεία ενδιαφέροντος που καθημερινά προσπερνάμε χωρίς να γνωρίζουμε την ιστορία τους.
 
? Το Σάββατο 11 Ιουνίου, ο Τοπικός Κόμβος_Local Hub μετατρέπεται για άλλη μία φορά σε δημιουργικό εργαστήριο και μας συστήνει στην τέχνη της κεραμικής δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης που θα διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο.
Οι απογευματινές βαρκάδες στην Κλείσοβα αποτελούν μια ευκαιρία για γνωριμία με το πλούσιο οικοσύστημα, τη γέννηση της λιμνοθάλασσας και την απόλαυση των χρωμάτων της δύσης που ντύνουν τα ήρεμα νερά και τον ουρανό.
 
? Η Κυριακή 12 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην αλιευτική παράδοση του Μεσολογγίου με πρωινά βιωματικά εργαστήρια ψαρέματος και παστώματος ψαριών στο παραδοσιακό ιχθυοτροφείο -ιβάρι- καθώς και γνωριμία με τους τρόπους αλιείας. Μια μοναδική εμπειρία άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά τους τόπου μας.
Το ίδιο απόγευμα, οι βαρκάδες με το παραδοσιακό πριάρι, μας περιμένουν για να δούμε με άλλη οπτική την πόλη που κυριολεκτικά γεννήθηκε από το νερό και να μάθουμε για τη δημιουργία και τη σημαντική θέση που κατέχει η λιμνοθάλασσα στη διατήρηση της περιοχής.
 
? Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου ταξιδεύουμε στην αρχαιότητα με ξενάγηση στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και τους θησαυρούς που ανέδειξαν οι ανασκαφές και εκτίθενται στο μουσείο. Αρχαίες πόλεις και οι άνθρωποί τους, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και μοναδικής αξίας αντικείμενα, μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές για να ανακαλύψουμε τη σύνδεσή μας με την αρχαιότητα.
 
Το απόγευμα της Δευτέρας μας περιμένει να εξερευνήσουμε τη λιμνοθάλασσα, τα ιβάρια, το νησάκι της Αγίας Τριάδας και τις αποικίες των Αργυροπελεκάνων με τις βαρκάδες στην Κλείσοβα. Με την παράλληλη οικοπεριήγηση η εμπειρία αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς προσεγγίζουμε όλες τις πτυχές του σημαντικού υγροβιότοπου που μας περιβάλλει.
 
Εκτός όμως από τις οργανωμένες εμπειρίες που προσφέρει ο Οργανισμός ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS, οι φίλοι και επισκέπτες μπορούν να διαμορφώσουν τις δικές τους δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, προτεινόμενα καταλύματα για τη διαμονή τους, τοπική κουζίνα, δωρεάν χάρτες και αναμνηστικά βρίσκονται στη διάθεσή τους για να κάνουν τη διαμονή τους αξέχαστη. Παράλληλα, στον Τοπικό Κόμβο μπορείτε να δείτε τις μακέτες από τα Παρατηρητήρια-Τοπόσημα προσφέροντας μια νέα προοπτική για το Μεσολόγγι. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα messolonghibylocals.com ή ελάτε στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub (Ελ. Βενιζέλου 24, έναντι πλατείας Ραζηκότσικα) και γνωρίστε το Μεσολόγγι με τους ντόπιους.
 
Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά: https://messolonghibylocals.com/june22/