Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 14:23

Δη.Πε.Θε: Έναρξη της Καλοκαιρινής Σκηνής στην ΤΑΡΑΤΣΑ του ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ δωρεάς ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ με την παράσταση «ΜΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ» (Παρ 8 - Πεμ 14/7/2022)

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ανοίγει την αυλαία της Καλοκαιρινής του Σκηνής με την παράσταση «ΜΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ» βασισμένη στα κείμενα «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» της ΕΛΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και «ΕΞΟΔΟΣ»  του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, από τις 8 έως  14  ΙΟΥΛΙΟΥ, στην ΤΑΡΑΤΣΑ του ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ δωρεάς ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ, στις 9.30 μ.μ.

Επίσης,  στις 15 ΙΟΥΛΙΟΥ η παράσταση θα δοθεί στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ των ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ προς διευκόλυνση του κοινού με περιορισμούς στην κίνηση.

Η παράσταση είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών.  Οι ιστορίες τους  συναρμολογούν την εποχή του 1922, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ / ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

εικαστικό περιβάλλον: ΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

κοστούμια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΨΑΛΑ - GREENWOOD

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

κινησιολογία: ΛΗΤΩ ΓΕΡΝΑ

βοηθός σκηνοθέτη: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

παίζουν:

ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΝΤΙΝΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  • Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 – 21158 & 46452 από τις 10:00 π.μ – 13.00 μ.μ. για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός Θεατών (30) ανά παράσταση.