Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 15:07

Στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας η θεατρική παράσταση «ΜΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου (Παρ 22/7/2022 21:30)

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας η θεατρική παράσταση «ΜΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

To Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, η Κοινότητα Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζει την παράσταση:

«ΜΙΛΩ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ»

αποσπάσματα από το έργο «ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» της ΕΛΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και «ΕΞΟΔΟΣ»  του ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το έργο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 21:30 στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με είσοδο δωρεάν.

Η θεατρική παράσταση είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών που δίνουν μέσα από τις αφηγήσεις τους την δική τους πνοή στην ιστορία. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. 

σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ / ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

σκηνικό: ΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

κοστούμια: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΨΑΛΑ - GREENWOOD

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

κινησιολογία: ΛΗΤΩ ΓΕΡΝΑ

βοηθός σκηνοθέτη: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

παίζουν:

ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΝΤΙΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Ακτίου Βόνιτσας αναφέρει

«Η διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, σε ένα μέρος όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος Βόνιτσας ,όπου το Ποντιακό Στοιχείο και οι κοινές μνήμες με τον Μικρασιατικό Ελληνισμό , όπως και  οι κοινές ¨ρίζες¨  της προσφυγιάς και του διωγμού είναι έντονες, αποτελεί μεγάλη πρόκληση και υποχρέωση μας. 

Μεγαλύτερη ακόμα πρόκληση ήταν να φέρουμε κοντά μια σειρά από σπουδαίες καλλιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις που ξεκινούν στις 22 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο , θα συνεχιστούν στις 31 Ιουλίου στο Κάστρο της Βόνιτσας με το «Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου» σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά θα μεταβούμε στις 11 Αυγούστου στο Ανοιχτό θέατρο Πλαγιάς  με την μουσικό θεατρική παράσταση «Γράμμα απ’ τη Μικρά Ασία» με το Δημήτρη Βερύκιο και θα ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Μουσείου Θυρρείου με την μουσικό - θεατρική  παράσταση  "Ελλήνων Διαδρομές - 25 αιώνες καλλιτεχνικά σκαλοπάτια"  υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δ. Κοντοδήμου »