Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 14:20

7η Ποδηλατοδρομία Νεολαίας Θυάμου Βάλτου την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 7η Ποδηλατοδρομία Ορεινού Βάλτου και ο Σύλλογος Νεολαίας Θυάμου Βάλτου προσκαλεί στην βόλτα μετά από δυο χρόνια απουσίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί/ές ποδηλάτες/ποδηλάτισσες του Ορεινού Βάλτου(και όχι μόνο), ο σύλλογος μας «παίρνει για 7η φορά τα βουνά» και σας προσκαλεί, μετά από δυο χρόνια απουσίας,στην βόλτα που έχει γίνει θεσμός πλέον, στα υπέροχα βουνά του ορεινού Βάλτου! Η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας μας θα γίνει την Παρασκευή 12/08, στις 08:30 από την τοποθεσία της Σβάρνας. Η αναχώρηση από το χωριό Θύαμος προς το σημείο εκκίνησης της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στις 7:30 από την πλατεία του χωριού όπου θα υπάρχει και φορτηγό διαθέσιμο για τη μεταφορά.

Φέτος θα επισκεφθούμε τον νομό Άρτας ,όπου μοιραζόμαστε τα Όρη Βάλτου και αφού ξεκινήσουμε από τον ιστορικό ναό της Αγίας Σωτήρας στην Σβάρνα ,θα διασχίσουμε τα πρώτα σύνορα του ελληνικού κράτους και θα μπούμε στο νομό της Άρτας. Η διαδρομή μας περιλαμβάνειχωριά σε αλπικό τοπίο, καθώς βρίσκονται σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1.000 μέτρα.

Ποδηλατώντας προς την Άρτα,θα κατευθυνθούμεπρώτα προς το χωριό Γιαννιώτι, έναν μικρό πράσινο οικισμό.

Γιαννιώτι

Στην  συνέχεια θα φτάσουμε στο χωριό Σκουληκαριά ,όπου θα κάνουμε μια μικρή στάση για ξεκούραση. Επόμενος σταθμός είναι το χωριό Χελώνα, το οποίο βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του βουνού από το οποίο λέγεται ότι πήρε και το όνομά του.Εκείθα κάνουμεμικρήολιγόλεπτη στάση για να ανακτήσουμε δυνάμεις.

 
Σκουληκαριά
Χελώνα

Φεύγοντας από τη Χελώνα, θα κατηφορίσουμε προς το Πατιόπουλο κάνοντας στάση για να ξεδιψάσουμε σε πηγή με πεντακάθαρο νερό.

Η ποδηλατοβόλτα μας ολοκληρώνεται με τελικό προορισμό το χωριό μας, Θύαμο (θέση Πλατάνια) όπου θα μας περιμένουν οι ντόπιοι του χωριού (κύριοι και κυρίες ) να μας φιλέψουν με τοπικά εδέσματα.

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου έχει αναλάβει για ακόμα μία φορά την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης μας και τους ευχαριστούμε.

****Θυμόμαστε ότι….

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΒΟΛΤΑ

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Συνεχίζουμε και εξελισσόμαστε όλοι μαζί, αγαπώντας και προβάλλοντας τον τόπο μας.

Παρακάτω παραθέτουμε το linkτων εγγραφών,το οποίο θα παραμείνει ενεργό μέχρι τις 7 Αυγούστου , ώρα  24:00.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevJdXa-b8JSPXz9vvD6B-OEAR8bXb9eiazjFtX9fPrCD17lA/viewform

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους/όλες να ανταμώσουμε ξανά και να βολτάρουμε  στα υπέροχα ιστορικά βουνά μας !

Χρήσιμα Links

Hεκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/780362692963183/

Η σελίδα ValtosBikers: https://www.facebook.com/valtosbikers

Τα χωριά της διαδρομής

Θύαμος: http://www.thyamos.gr/

Γιαννιώτι: https://www.giannioti-artas.gr/

Χελώνα: https://www.xelwna.gr/

agrinionews.gr