Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 18:52

Τέσσερις κλασσικές ταινίες που άφησαν εποχή στον κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ (Πεμ 28 - Κυρ 31/7/2022)

Τετραήμερο αφιέρωμα στον κλασσικό κινηματογράφο με τέσσερις ταινίες που άφησαν εποχή. 

Στον θερινό κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ απο την Πέμπτη 28 εως την Κυριακή 31/7/2022:

 

-Πέμπτη 28/7/2022

Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (1959) (Some Like it Hot)

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Πρωταγωνιστούν: Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις

Ο Τζο και ο Τζέρι, ένας σαξοφωνίστας κι ένας μπασίστας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Σικάγο, γίνονται η Τζοζεφί και η Δάφνη, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει στο Μαϊάμι. Ερωτεύονται κι οι δύο την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, ΣούγκαρΚέιν, ενώ οι μαφιόζοι που τους καταδίωκαν καταφθάνουν στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο...

Γενική είσοδος 3€

 

-Παρασκευή 29/7/2022

Ο Άγνωστος του Εξπρές (1951) (Strangers on a Train)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Πρωταγωνιστούν: Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Ρόμπερτ Γουόκερ,Ρουθ Ρόμαν

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων, το νουάρ αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ έρχεται ξανά στις οθόνες των θερινών σινεμά, με νέα, ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια υψηλής ανάλυσης, που αναδεικνύει τα υπέροχα κοντράστ σκοταδιού και φωτός, αθωότητας και ενοχής σε όλη την ταινία, υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφικής φωτογραφίας.

Γενική είσοδος 3€

 

-Σάββατο 30/7/2022

Blow up (1966)

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Χέμινγκς, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, Σάρα Μάιλς

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Τόμας, φωτογραφίζει δύο εραστές σε ένα Λονδρέζικο πάρκο. Η γυναίκα, η Τζέιν, τον καταδιώκει κι απαιτεί το φιλμ, μα εκείνος της δίνει ένα άλλο. Πολλαπλά ζουμ στο ασπρόμαυρο φιλμ αποκαλύπτουν ότι η Τζέιν κοιτάζει ανήσυχη ένα τρίτο άτομο που παραμονεύει στα δέντρα με ένα πιστόλι, όταν λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ένα πτώμα...

Η κορυφαία στιγμή του μεγάλου Ιταλού δημιουργού, βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, και υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Σεναρίου 1967).

Γενική είσοδος 3€

 

-Κυριακή 31/7/2022

Υποψίες (1941) (Suspicion)

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Χίδερ Έιντζελ, Τζόαν Φοντέιν

Ένας γοητευτικός playboy, καταφέρνει να παντρευτεί μια πλούσια νεαρή, η οποία ανακαλύπτει ότι είναι ψεύτης, τζογαδόρος και απένταρος.
Ο μοναδικός Κάρι Γκράντ, πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο θρίλερ μυστηρίου του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ψηφιακά αποκατεστημένο, σε επετειακή επανέκδοση με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το Όσκαρ Α ́ Γυναικείου Ρόλου για την Τζόαν Φοντέιν, το μοναδικό Όσκαρ που πήρε ποτέ ηθοποιός σε ταινία του Χίτσκοκ.

Γενική είσοδος 3€

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 18:56