Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 00:12

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Τασιόπουλου στην Ανάληψη (Εγκαίνια Τρι 15 - Διάρκεια εως Δευ 21/8/2023)

Ο Σύλλογος Αναληψωτιών Αιτωλίας προσκαλεί στην Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Τασιόπουλου στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, στην Ανάληψη.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 15 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου 2023.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Ο Γιάννης Τασιόπουλος είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος εμπνεόμενος από την καθημερινή ζωή, αποτυπώνοντας στιγμές που τον συγκινούν και αντλώντας τα θέματά του από βιωματικές παραστάσεις.

Η τεχνοτροπία της ζωγραφικής του, χαρακτηρίζεται ως φωτογραφικός ρεαλισμός με γνώμονα την ακριβή απεικόνιση των ανθρώπινων μορφών, τις εκφράσεις με το χρώμα, που αποτελούν τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη. Είναι αυτό που βλέπει με τα μάτια της ψυχής του πριν το αποτυπώσει στον καμβά.

Η καλλιτεχνική δημιουργία του ξεκίνησε την δεκαετία του 1970. Στη συνέχεια συμμετείχε σε εκθέσεις και ως αυτοδίδακτος βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο από τον Φιλολογικό Ίδρυμα «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» μεταξύ 200 αυτοδίδακτων ζωγράφων.

Έχει δημιουργήσει πάνω από 2.500 πίνακες, σκορπισμένους εκτός από την Ελλάδα στην Αμερική, την Γερμανία και τον Καναδά.

Είναι καιρός αυτό το έργο να αναδειχθεί και θα μείνει ως παρακαταθήκη, τιμής ένεκεν, στον Σύλλογο Αναληψιωτών στην Ανάληψη, με μία μόνιμη Έκθεση σε κατάλληλο χώρο στο χωριό του, την Ανάληψη όπου έκανε τα πρώτα του βήματα.

agrinionews.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα