Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 12:50

Αγρίνιο: Η δράση «Τα παιδιά παίζουν στους πεζόδρομους της πόλης» το Σάββατο 30/9/2023 11:00 πμ

«Τα παιδιά παίζουν στους πεζόδρομους της πόλης»

Ο Δήμος Αγρινίου φωτίζει  τους πεζόδρομους της πόλης με παιδικά χαμόγελα!

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 11:00 έως 13:00 το κέντρο του Αγρινίου θα γεμίσει από τους μικρούς μας καλλιτέχνες.

Από τον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη έως τη Βότση, Σαλάκου, Παπαστράτου, Μπαϊμπά, Πλατεία Φλέμινγκ και Ι.Σταϊκου θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή  συλλόγων, φορέων  και δομών οι οποίοι έχουν οργανώσει μια σειρά δράσεων για τα παιδιά.

Σας προσκαλούμε να διασκεδάσετε μαζί μας σε μια διοργάνωση που ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους μέσα από την ανάδειξη της ασφαλούς μετακίνησης στο κέντρο της πόλης.

Τα παιδιά από το Τμήμα ζωγραφικής του  Εικαστικού Εργαστηρίου του  Δήμου Αγρινίου, θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της Μπαϊμπά, τα οποία υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης δασκάλας τους κ.ΜαρίαςΜαχαλιώτη θα ζωγραφίσουν….. για την πόλη τους.

Στον πεζόδρομο της Παπαστράτου παιδιά από την Art KOINΣΕΠ Ζωγραφική / Κεραμική ARTATHEART θα βάλουν «πράσινο στην πόλη», σε μία δημιουργική απασχόληση με φυσικά υλικά. Υπεύθυνες εργαστηριών - Εμψυχώτριες: ΦωτεινήΚατσίρα, Καρίνα Κοτοβά, Ματίνα Σκεπετάρη, ΕιρήνηΧαντζή, ΝεφέληΠετρούλα.

Το Εργαστήρι τέχνης  MYHEART θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βότση. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν την πόλη που ονειρεύονται με θέμα: «Νιώθω ασφάλεια στην πόλη μου, όπου μπορώ να συναντήσω τους φίλους μου και να παίξω όπως τον παλιό καιρό».Υπεύθυνη Εργαστηρίου Χριστίνα Μπλαχούρα.

Ο πολυχώρος "Μικροί Αθλητές" θα συμμετέχει με χαρά στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία και προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν αθλήματα μη διαδεδομένα στην πόλη μας, όπως, μπέιζμπολ, ξιφασκία και χόκεϊ, μέσα από πρωτότυπα αθλητικά παιχνίδια! "Μαμά / μπαμπά...μπορείς να με κερδίσεις;??!!"  Οι "Μικροί Αθλητές" θα βρίσκονται στον  πεζόδρομο Πλατείας Φλέμινγκ με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής  κ. Αλεξάνδρα Μαρκάτη, Βασίλη Σαλαγιάννη και τη νηπιαγωγό Ιωάννα Κατσούλα.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Θεμέλιο θα συμμετέχει στη δράση και θα βρίσκονται στον πεζόδρομο Σταϊκού. Εκεί θα γεμίσουν τον πεζόδρομο χρώματα και θα δημιουργήσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων :Δήμητρα Μπαλαούρα. Λαμπρινή Μουρτζιάπη, Ελεάννα Μαρνελάκη, Βαλέρια Στάϊκου, Φώτη Τσέπα και κυρίως με τη φαντασία τους.

Το ΚΔΑΠ Smart Kids ανταποκρίνεται κι αυτό  στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετέχει με πλούσιες δράσεις. Τα παιδιά θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Σαλάκου. θα κάνουν ένα ομαδικό κολλάζ με την πόλη που αγαπούν, τη πόλη μας. Έπειτα, τα παιδιά θα φωτογραφηθούν από τους γονείς τους αν θέλουν σε ένα Photo Booth φτιαγμένο από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της δομής. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν face painting  στα παιδιά! Υπεύθυνη η κ.Σαλωμίδη Αρχοντία 

Το Κ.Δ.Α.Π. Α.ΜΕΑ. του Δήμου Αγρινίου ''Η Γελαστή Πολιτεία ",  συμμετέχοντας στην δράση , «Τα παιδιά στους πεζόδρομους της πόλης» , θα είναι στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.Τα παιδιά με τις εκπαιδεύτριες Σταθοπούλου Γιάννα, Κοντοδήμα Μάργια, Γουρνάρη Ελισάβετ και Κοντογιάννη Αθανασία- Μαρία θα δημιουργήσουν κολάζ και θα ζωγραφίσουν πως ονειρεύονται την πόλη τους.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα