Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 18:57

Συμμετοχή του δήμου Ξηρομέρου στο Down-to-Earth. Την Τετάρτη 14/2/2024 16:30 η εκδήλωση

Ο δήμος Ξηρομέρου προσκαλεί στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 04:30 μ.μ., στη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα γίνει συνάντηση των εταίρων του έργου Down to Earth και θα συμμετάσχει ο Δήμος Ξηρομέρου.

Ο κύριος στόχος του έργου Down-to-Earth είναι να οδηγήσει τις συμμετέχουσες Περιφέρειες σε καλύτερη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων και πόρων, συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων της Πολιτικής Συνοχής, σε σχέση με την πρόκληση της μείωσης του πληθυσμού και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας των αγροτικών περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα το έργο Down-to-Earth θα συμβάλλει στον εντοπισμό και την προώθηση λύσεων που θα είναι επωφελείς για όλους, στους τομείς της διαχείρισης, της διατήρησης και της ενίσχυσης του φυσικού κεφαλαίου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος και ο αντίκτυπος των περιβαλλοντικών καταστροφών και να ενισχυθούν οι οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες για την διατήρηση και προσέλκυση κατοίκων στις αγροτικές περιοχές.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, μέσω των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αειφορικής Γεωργίας, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο:  «Αντιμετώπιση των προκλήσεων μείωσης του πληθυσμού για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας στις αγροτικές περιοχές – Down-to-Earth» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «INTERREG EUROPE».

Στο Εταιρικό Σχήμα του Έργου συμμετέχουν οι εξής φορείς: Υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης της Γαλικίας, ως επικεφαλής εταίρος (Ισπανία) Ίδρυμα Juana de Vega (Ισπανία), Δήμος του Campobasso (Ιταλία), Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ρουμανία), Περιφερειακός σύνδεσμος Neckar-Alb (Γερμανία), Πανεπιστήμιο Πατρών Ινστιτούτο ISOCARP (Ολλανδία), ως Σύμβουλος Ένωση URBAN 2020 (Ρουμανία), Κέντρο υποστήριξης επιχειρήσεων Kranj (Σλοβενία).

Ως συνδεδεμένοι εταίροι πολιτικής συμμετέχουν: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υδάτων και Δασών της Ρουμανίας.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμα του συνεδρίου.

Πολυμέσα

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα