Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:48

Αρθροπλαστική ισχίου: Πως μπορεί να σας βοηθήσει ο ορθοπεδικός!

Οι ορθοπεδικοί ιατροί ειδικεύονται στη διάγνωση, τη θεραπεία, τη διαχείριση και την πρόληψη διαφόρων διαταραχών και τραυματισμών του μυοσκελετικού μας συστήματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απλές καταστάσεις όπως σπάσιμο στα οστά, πρόβλημα στις  αρθρώσεις, συνδέσμους, μύες, τένοντες, τα νεύρα και βλάβη στο ισχίο. Είτε υποφέρετε από κάποιον αθλητικό τραυματισμό, ή  από χρόνιο πόνο λόγω της βλάβης στο ισχίο και έχετε  προβλήματα κινητικότητας, ένας τοπικός ορθοπαιδικός στην Χαλκίδα https://www.grigoriosavramidis.gr/ μπορεί να παρέχει ακόμα και επεμβάσεις χωρίς να χρειαστεί να πάτε σε κάποια εξειδικευμένη κλινική. Σήμερα, όλα γίνονται ρομποτικά και ο ασθενής μπορεί να πάει σπίτι του ακόμα και την ίδια μέρα, ανάλογα με την πάθηση και το μόσχευμα. Όπως και να έχει, ο ορθοπεδικός μπορεί να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Παρακάτω θα δούμε ποια είναι τα οφέλη από μία επίσκεψη στον ορθοπεδικό:

1. Ειδική Διάγνωση

Ένας από τους κύριους τρόπους που μπορεί να βοηθήσει ένας ορθοπεδικός γιατρός, είναι μέσω της ακριβούς διάγνωσης που μπορεί να κάνει για τα μυοσκελετικά προβλήματα. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αξιολόγησης που περιλαμβάνει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, διαφόρων φυσικών και διαγνωστικών εξετάσεων, όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, για να εντοπίσουν τη βασική αιτία του πόνου ή της δυσλειτουργίας σας. Εντοπίζοντας το ακριβές πρόβλημα, μπορούν να αναπτύξουν ένα στοχευμένο σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

2. Μη χειρουργικές θεραπείες

Οι ορθοπεδικοί είναι εξειδικευμένοι τόσο σε χειρουργικές όσο και σε μη χειρουργικές θεραπείες. Συχνά ξεκινούν με τις λιγότερο επεμβατικές επιλογές για τη διαχείριση του πόνου και της επούλωσης του τραύματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία για την ενίσχυση των μυών και τη βελτίωση της ευλυγισίας, φάρμακα για τη μείωση της φλεγμονής και ενέσεις για την ανακούφιση του πόνου. Για παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, μπορεί να συστήσουν αλλαγές στον τρόπο ζωής ή τιράντες για να υποστηρίξουν και να μειώσουν το στρες στις αρθρώσεις.

3. Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ένας ορθοπεδικός χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει επεμβάσεις για την αποκατάσταση ή την αντικατάσταση των κατεστραμμένων αρθρώσεων, την ευθυγράμμιση των οστών ή την διόρθωση κομμένων συνδέσμων και τενόντων. Οι συνήθεις διαδικασίες περιλαμβάνουν αρθροσκόπηση (μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση για τις αρθρώσεις), αντικατάσταση αρθρώσεων (όπως αρθροπλαστική ισχίου https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85 ή γόνατος) και χειρουργικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης. Η πρόοδος της τεχνολογίας μέσω της ρομποτικής έχει κάνει αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές, οδηγώντας συχνά σε μικρότερους χρόνους αποκατάστασης και βελτιωμένα αποτελέσματα.

 4. Αποκατάσταση και Φυσικοθεραπεία

Η ανάρρωση και η αποκατάσταση είναι δύο κρίσιμα σημεία στην ορθοπεδική φροντίδα. Οι περισσότεροι γιατροί συνεργάζονται με φυσιοθεραπευτές για να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη μυϊκή σας δύναμη, την ευελιξία και την κινητικότητά σας, εξασφαλίζοντας ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες και πιθανότατα σε καλύτερο επίπεδο σωματικής δραστηριότητας από ό,τι πριν τον τραυματισμό.

5. Πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών

Οι ορθοπεδικοί γιατροί δεν επικεντρώνονται μόνο στη θεραπεία των υφιστάμενων καταστάσεων, προσφέρουν επίσης συμβουλές και σχέδια θεραπείας για την πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με τη σωστή στάση του σώματος, την χορήγηση προγράμματος ασκήσεων για την ενίσχυση των ευάλωτων περιοχών και την παροχή συμβουλών για αλλαγές στον τρόπο ζωής, για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα