Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 21:14

Αγώνες dragster στο αεροδρόμιο του Αγρινίου - «Τέρμα τα γκάζια» (Παρ 5 - Κυρ 7/4/2024)

Αγώνες dragster στο αεροδρόμιο του Αγρινίου - «Τέρμα τα γκάζια» όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία συνολικά 130 οδηγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Αγρίνιο στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Αναλυτικά το δημοσίευμα:  

Πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους οδηγούς γίνεται το Αγρίνιο και το στρατιωτικό αεροδρόμιό του από σήμερα μέχρι την Κυριακή, επιτυγχάνοντας παράλληλα την προβολή της πόλης μέσω των αθλητών, που συμμετέχουν σε αγώνες dragster και γενικότερα των ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Οι διοργανωτές, που είναι πιστοποιημένοι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εκμεταλλευόμενοι τα θετικά στοιχεία της πίστας του αεροδρομίου στο Αγρίνιο, που συνδέονται άμεσα με την επίδοση των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών που συμμετέχουν στους αγώνες, αλλά και αξιοποιώντας παράλληλα το ενδιαφέρον που έδειξαν Έλληνες και ξένοι οδηγοί dragster ερχόμενοι κάθε χρόνο στο Αγρίνιο, αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την πίστα και να την κάνουν εφάμιλλη με αυτές του εξωτερικού!

Με τα υλικά που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές των αγώνων dragster στις πίστες, ώστε τα αυτοκίνητά τους και οι μηχανές τους να μην ολισθαίνουν και να έχουν καλύτερη πρόσφυση, κατάφεραν και πέτυχαν στο Αγρίνιο, στην πίστα του αεροδρομίου, χρόνους που είναι ζηλευτοί στο πανελλήνιο, αλλά και το εξωτερικό!

Στο πρώτο πρωτάθλημα που διεξάγεται φέτος στο αεροδρόμιο του Αγρινίου θα συμμετάσχουν 130 οδηγοί! Αυτό σημαίνει πως θα έρθουν στο Αγρίνιο εκατοντάδες ακόμη άτομα, καθώς ένα αυτοκίνητο, εκτός του οδηγού του, διαθέτει και άλλα άτομα που απαρτίζουν το τεχνικό team της ομάδας, ενώ πάντα υπάρχουν και επιπλέον άτομα (λ.χ. οικογένεια του οδηγού και παράγοντες του μηχανοκίνητου αθλητισμού από κάθε χώρα που συνοδεύουν την εκάστοτε ομάδα ή πλαισιώνουν την διοργάνωση).

Ο Νίκος Διακάκης διοργανωτής των αγώνων dragster μιλώντας στην εφημερίδα «Σ» επεσήμανε: «είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνεται για το 2024 και συμμετέχουν 130 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση αυτή διεξάγεται στο Αγρίνιο τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά έχει «δυναμώσει» πολύ πλέον, διότι η πίστα έχει αναβαθμιστεί και πλέον είναι εφάμιλλη με αυτές του εξωτερικού.

Είναι αγώνες πανελλήνιου πρωταθλήματος. Πριν φτάσουμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πραγματοποιούνται και άλλοι αγώνες σε άλλα μέρη της Ελλάδας από τους οποίους προκύπτουν οι αθλητές που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και αγωνίζονται στην πίστα του αεροδρομίου του Αγρινίου.

Διαγωνίζονται αθλητές από την Ιταλία, την Ρουμανία αι άλλες χώρες του εξωτερικού, αλλά και Έλληνες από Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Το αεροδρόμιο του Αγρινίου επιλέχθηκε για δύο λόγους. Αρχικά λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς το Αγρίνιο είναι σε τέτοιο σημείο που εξυπηρετεί όλους τους αθλητές, ενώ ο δεύτερος και πολύ βασικός λόγος είναι ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ καλό, μεγάλο και με την αναβάθμιση που έχουμε κάνει στην πίστα πληροί όλες τις προδιαγραφές για τους αγώνες αυτούς.

Σημαντικό για εμάς είναι πως οι αγώνες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Αγρινιωτών. Μπορεί να επισκεφτούν την πίστα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες από 1.000 άτομα μέχρι και 3.000.

Κατά τη διάρκεια του έτους, εκτός από τα πανελλήνια πρωταθλήματα στην πίστα του αεροδρομίου του Αγρινίου, γίνονται και προπονήσεις αθλητών, σε χαλαρούς όμως ρυθμούς.

Οι αγώνες dragster βοηθάνε στο να «τραβάνε» οδηγούς από το να κάνουν κόντρες στο δρόμο και αυτό έχει φανεί πολύ τα τελευταία χρόνια».

Ο ΑΣΗ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον πρώτο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, καθώς και τον πρώτο  αγώνα για το Κύπελλο Agrinio Raceway, με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Αγρίνιου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι αγώνες του Κυπέλλου AGRINIO RACEWAY CUP 2024 είναι οι εξής:

1ος ΑΓΩΝΑΣ 05-06-07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

(ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ 1ο ΑΓΩΝΑ ΠΠ DRAGSTER 2024)

2ος ΑΓΩΝΑΣ 26-27-28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

3ος ΑΓΩΝΑΣ 31 ΜΑΙΟΥ-01-02 ΙΟΥΝΙΟΥ

4ος ΑΓΩΝΑΣ 28-29-30 ΙΟΥΝΙΟΥ

(ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ 3ο ΑΓΩΝΑ ΠΠ DRAGSTER 2024)

5ος ΑΓΩΝΑΣ 11-12-13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

(ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ 5ο ΑΓΩΝΑ ΠΠ DRAGSTER 2024)

6ος ΑΓΩΝΑΣ 01-02-03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

7ος ΑΓΩΝΑΣ 29-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα