Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 19:11

Πόσο σημαντικό ρολό παίζει ο σωστός φωτισμός για την διατήρηση των φυτών σας μέσα και έξω από το σπίτι

Πολλοί ιδιοκτήτες σήμερα προτιμούν να διακοσμούν το σπίτι τους με φυτά που αντέχουν σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και το έντονο φως του ήλιου. Στην Ελλάδα, τα φυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα οποία αντέχουν στις κλιματικές συνθήκες του τόπου μας είναι συγκεκριμένα και η ποικιλία αρκετά μεγάλη. Όμως το εμπόριο των λουλουδιών είναι τεράστιο και πολλοί αρέσκονται στο να αγοράζουν και τροπικά φυτά, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν κυρίως μέσα στο σπίτι με λιγοστό φως ή στην αυλή, σε κάποια γωνιά, που το φυτό μπορεί να εγκλιματιστεί σε ένα ξένο περιβάλλον. Πριν όμως ενσωματώσουμε κάποιο φυτό στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις ανάγκες που έχει σε φωτισμό. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου είναι συνηθισμένα σε λίγο φως, το οποίο μπορούν να το αντλήσουν ακόμα και από τα κρεμαστά φωτιστικά τις βραδινές ώρες.

Τα κρεμαστά φωτιστικά https://ledokosmos.gr/grammika-fwtistika-epagelmatika/kremasta-yrammika προσφέρουν μια ελεγχόμενη λύση φωτισμού που μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει τις ανάγκες των φυτών του εσωτερικού σας χώρου. Προσαρμόζοντας το ύψος και τη θέση των φωτιστικών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απαλό, διάχυτο φως που προτιμούν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, ειδικά το βράδυ ή σε σκιασμένες περιοχές. Επιλέξτε λαμπτήρες LED με θερμοκρασία χρώματος που μιμείται το φυσικό φως της ημέρας, (περίπου 5000K έως 6500K), για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των φυτών και να τονίσει τα φυσικά τους χρώματα.

Από την πλευρά της αισθητικής του χώρου, χρησιμοποιήστε κρεμαστά φωτιστικά για να αναδείξετε συγκεκριμένα φυτά ή συνθέσεις, εφιστώντας την προσοχή στις μοναδικές υφές και τα χρώματά τους. Αυτή η τεχνική όχι μόνο προβάλλει τα φυτά σας, αλλά δημιουργεί και εστιακά σημεία που αγκυροβολούν τον εξωτερικό σας χώρο.

Πιο πάνω είδαμε τον εσωτερικό φωτισμό του σπιτιού και πως επιδρά στα φυτά. Κάτι παρόμοιο μπορούμε να δημιουργήσουμε και στον εξωτερικό χώρο, στην αυλή ή στον κήπο μας, χρησιμοποιώντας ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Τα φωτιστικά αυτά μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο φωτισμό, που μπορεί να εστιάσει στις διάφορες συνθέσεις φυτών στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο, με έναν απαλό και διακριτικό φωτισμό. Δεδομένου ότι αυτά τα φώτα βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια, χρησιμοποιούνται καλύτερα σε περιοχές που έχουν άφθονο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην εξωτερική διακόσμηση του κήπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου για να τονίσετε κάποια σημεία με φυτά, ειδικά τις βραδινές ώρες που θέλετε να κάτσετε έξω και να χαλαρώσετε, χαζεύοντας τις όμορφες, φωτεινές  συνθέσεις σας. Επίσης, υπάρχουν σε διάφορες μορφές ηλιακών φωτιστικών, όπως κρεμαστά  φωτιστικά με κορδόνια ή φανάρια που μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από πέργκολες, προσφέροντας μια ιδιαίτερη ζωντάνια στον εξωτερικό σας χώρο και φωτίζοντας απαλά τα φυτά σας.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα