Πέμ, 7/7/2022  11:08 
elenfrdeitru
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 21:31

Μεγάλη συναυλία την Τρίτη 24 Αυγούστου (21:00) με τους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη στο μοναδικό Αρχαίο Νεώριο Οινιαδών!

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου συνεχίζει με επιτυχία τις πολιτιστικές του δράσεις για φέτος το καλοκαίρι. 

Η πολυαναμενόμενη συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη στο επιβλητικό Νεώριο των Αρχαίων Οινιαδών με τίτλο «Μουσικές Ιστορίες» και η οποία είχε αναβληθεί εξαιτίας του πύρινου εφιάλτη που βίωσε πρόσφατα η χώρα,  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Αυγούστου.  

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι κρατήσεις θέσεων που είχαν γίνει με βάση την πρότερη προγραμματισμένη ημερομηνία ισχύουν κανονικά για την επικείμενη εκδήλωση. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο 26310 27268.

 

Ένα μοναδικό Μνημείο επιδιώκει να αναδείξει η Δημοτική Αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2021».

Ο λόγος για το Αρχαίο Νεώριο (νεώσοικοι ή ναυπηγείο) των Οινιαδών, ίσως το μοναδικό μνημείο τέτοιου είδους της Αρχαιότητας με ζωή 3.000 ετών! Βρισκόμενο κοντά στο αρχαίο λιμάνι της πόλης φιλοξενούσε τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των πλοίων. Σήμερα σώζονται ακόμη και εντυπωσιάζουν οι μεγάλοι μεταλλικοί κρίκοι, οι δέστρες των πλοίων της αρχαιότητας και τα ερείπια των πύργων που το προστάτευαν.

 Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αντιλαμβανόμενος την τεράστια σημασία της παρουσίας ενός τέτοιου χώρου στον κάμπο των Οινιαδών, πλησίον του αρχαίου θεάτρου, το οποίο βρίσκεται ήδη σε φάση συντήρησης και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας & Λευκάδας αναλαμβάνει σειρά δράσεων για να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί.

Απαρχή είναι η διοργάνωση συναυλίας με τους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη με τίτλο "Μουσικές ιστορίες". 

Ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, θα μας "διηγηθεί με Νότες" τις δικές του μουσικές ιστορίες. Ιστορίες για τραγούδια που αγάπησε στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια, τραγούδια σπουδαίων τραγουδοποιών που ενορχήστρωσε (Γ. Σπανού, Α. Μικρούτσικου κ.ά.), επιλεγμένες συνθέσεις του ,που ερμήνευσαν μεγάλοι ερμηνευτές όπως "Κι άκουγα την ανάσα σου", "Δεν είσαι εδώ", "Ο άγγελός μου", "Κάθε φορά που με κοιτάζεις", "Σ' έχω ερωτευτεί", "Εκατό φορές κομμάτια", "Θες", "Σβήσε το φεγγάρι", "Κάποιες φορές" και πολλά άλλα, τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος (Στους πέντε ανέμους, Σκόνη και θρύψαλα, Με το σημάδι του σκορπιού καρδιά μου λιώνω, Λατέρνα κ.ά.) όπως και πιανιστικές - ορχηστρικές του συνθέσεις (Sensitivities) και βέβαια τραγούδια μεγάλων δημιουργών που έμειναν για πάντα στην ιστορία (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Μ. Πλέσσα κ.ά). Όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα που αψηφά τη ροή του χρόνου και όλα μοιάζουν σαν να έγιναν σήμερα!

Τα τραγούδια της ζωής μας σαν μουσικές ιστορίες με έντονο το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο, τις απρόσμενες μουσικές εναλλαγές, το κέφι, την ψυχαγωγία και με σκοπό, πάνω από όλα, ακροατές και μουσικοί να γίνουμε ένα!

Συντελεστές

Σοφία Μανουσάκη: τραγούδι

Κωστής Πυρένης: κιθάρες, τραγούδι

Βασίλης Δεφίγγος: πνευστά

Στέφανος Κορκολής: πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις, διασκευές

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 26310 27268.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 10:45
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα