Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 17:52

Επετειακή Εκδήλωση στη Ρίζα Ναυπακτίας για τα 50 χρόνια λειτουργίας των Κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Αιτωλoακαρνανίας (Κυρ 1/9/2024 19:00)

Το έτος 2024 συμπληρώνονται δύο σημαντικές επέτειοι για τις Κατασκηνώσεις που διαθέτει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρίζας Ναυπακτίας.

Το έτος 1964, εξήντα (60) χρόνια πριν, ο δυναμικός Ιεροκήρυξ τότε της Ιεράς Μητροπόλεως, μακαριστός Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Φεφές, ως Υπεύθυνος της Χριστιανικής Στέγης Αγρινίου, ίδρυσε τις Κατασκηνώσεις στην Ρίζα Ναυπακτίας και ξεκίνησε την λειτουργία τους.

Το έτος 1974, πενήντα (50) χρόνια πριν, η Χριστιανική Στέγη Αγρινίου παραχώρησε τις Κατασκηνώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και πλέον, υπό την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Θεοκλήτου, ξεκινά η νέα περίοδος λειτουργίας των Κατασκηνώσεων με υπεύθυνο για τα αγόρια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τον τότε Ιεροκήρυκα και μετέπειτα Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά και με υπεύθυνες για τα κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου την κ. Ουρανία Λανάρα και την αείμνηστη Ελένη Καππέ.

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τιμώντας αυτές τις δύο ξεχωριστές επετείους και τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην ίδρυση και την λειτουργία των Κατασκηνώσεων, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00’ το απόγευμα, στις Κατασκηνώσεις στην Ρίζα Ναυπακτίας.

Προσκαλεί όλους όσοι συμμετείχαν ως στελέχη και κατασκηνωτές και επιθυμούν να αναβιώσουν στην μνήμη τους παλιές κατασκηνωτικές εμπειρίες σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στα 60 χρόνια λειτουργίας της Κατασκήνωσης, που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και προβολή βίντεο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος θα τελέσει Αρτοκλασία υπέρ υγείας των συμμετεχόντων και διακονούντων στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Ιδρυτών, Στελεχών, Συνεργατών και Κατασκηνωτών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την προσφορά δείπνου σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η Κατασκήνωση θα είναι ανοιχτή από τις 17:00’ το απόγευμα της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου. Η μετακίνηση από και προς την Κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί ιδιωτικά.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι 26 Αυγούστου 2024: στον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη (Τηλ. 6977 740430), στον Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Καντάνη (Τηλ. 6973 388623), στον κ. Ανδρέα Τσώκο (Τηλ. 6977 673525).

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

AMVRAKIA NEW BANNER

GENERAL FRIGO TOOLS

ΤΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

PRESTIGE CAFE ΑΓΡΙΝΙΟ DELIVERY

ΠΑΓΩΤΑ FRIKOM ΜΠΑΛΩΤΗ ΕΛΕΝΗ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΡΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΛΟΠΥ

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΡΕΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ