Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 11:36

Αγρίνιο: Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προς τιμή του Πυθαγόρα (Τετ 11 - Πεμ 12/9/2024)

Με δύο  συναυλίες  στην πλατεία Δημοκρατίας και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών ο Δήμος Αγρινίου τιμά τον σπουδαίο Αγρινιώτη στιχουργό,  σεναριογράφο και θεατρικό συγγραφέα Πυθαγόρα Παπασταματίου.

Ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών του 20ου  αιώνα υπέγραφε ήδη από το Γυμνάσιο με το μικρό του όνομα.  Έμελλε να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων με τραγούδια όπως : «Αγριολούλουδο», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Πίσω από τις καλαμιές», «Όταν μια γυναίκα πίνει», «Θα σε θυμάμαι»,  «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Άσπρα θα φορέσω», «Ο Σταμούλης ο λοχίας», «Κυρά Γιώργαινα»,  «Επιπόλαιος», «Δεν υπάρχει ευτυχία», «Είναι μικρός ο κόσμος Μάρω»,  «Αποκλείεται», «Έρωτα μου ανεπανάληπτε» κ.α.

Πολύπλευρο ταλέντο και έντονη προσωπικότητα έγραψε δεκάδες τραγούδια, που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται μέχρι και σήμερα. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με  τον Γιώργο Κατσαρό, Βασίλη Βασιλειάδη, Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου η  αγαπημένη  Λίνα Νικολακοπούλου θα φωτίσει την προσωπικότητα του Πυθαγόρα πλαισιώνοντας  σπουδαίους καλλιτέχνες.

Στις 8.00 μ.μ θα ξεκινήσουν οι δύο μεγάλες συναυλίες προς τιμήν του κορυφαίου Αγρινιώτη στιχουργού Πυθαγόρα.

Οι συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα γίνουν στην πλατεία Δημοκρατίας. 

Την  Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί  ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος παρέα με τους αγαπημένους ερμηνευτές Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ελεάνα Παπαϊωάννου και  τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας. 

Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Στρατηγός.

Την  Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου   η Γλυκερία με τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας και  το Χάρη Μακρή  σε μια δεύτερη μουσική περιπλάνηση με αγαπημένα τραγούδια σε στίχους Πυθαγόρα που επίσης άφησαν εποχή. Σολίστ στο Μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης.

Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Παγιάτης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 14:34
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα