Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 13:16

Κυπάρισσος Αγρινίου: Λαογραφική έκθεση τοπικών προϊόντων στην πλατεία του χωριού (Σ/Κ 14-15/8/2021)

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων ο σύλλογος Κυπαρίσσου διοργανώνει την έκθεση προϊόντων στην πλατεία του χωριου στις 14 και 15 Αυγούστου.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τοπικα προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές τόσο απο ντόπιους επαγγελματίες παραγωγους, όσο και απο ερασιτέχνες .

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση παραγωγών και προϊόντων σε ένα κοινό σημείο και η ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών αλλά και προτάσεων που αφορούν στην αυτονομία και στην αυτάρκεια που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την επαρχία.

Γι αυτό στον χώρο θα συγκεντρωθούν προϊόντα όπως μέλι, λάδι, όσπρια, τραχανάς, σπόροι, λουλούδια, γλυκίσματα, κεραλοιφες, αφεψηματα, μυρωδικα, χειροποιητες δημιουργίες κ.α.

Παράλληλα στο χώρο θα στηθεί λαογραφική έκθεση με αντικείμενα που σηματοδότησαν την εξελικτική πορεια του ανθρώπου στο πέρασμα των χρόνων... Αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στην εργασία, στο νοικοκυριό, στις κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, στην καθημερινότητα , στις συναλλαγές, στους πολέμους στις χαρές... Αντικείμενα κλεισμένα σε αποθήκες που περιμένουν να ανταμώσουν με τον συγχρονο πολιτισμό και να μας διδάξουν εκ νέου τις έννοιες της παραγωγικής διαδικασίας, της δημιουργίας και της αυτονομίας σε ένα εξαρτώμενο εμπορικά κόσμο απο την κουλτούρα του εισαγόμενου προϊόντος.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση ώστε να αναδείξετε το δικό σας προϊον ( παρουσίαση-προώθηση-πώληση) ή να παρουσιάσετε την δική σας προσωπική λαογραφική συλλογή , επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλ

6984758582 Χριστίνα Σωτηροπούλου
6998018958 Γιώργος Αναγνωστόπουλος

 

kiparissos ekthesi aug 2021 2

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 13:57
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα