Τετ, 6/7/2022  13:46 
elenfrdeitru
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 00:35

«Ο Αχελώος μας ενώνει»: Μια τηλεδιάσκεψη με κατοίκους και φορείς από την Κοιλάδα έως τις εκβολές του Αχελώου (Σαβ 9/1/2021 20:00)

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Για πρώτη φορά, κάτοικοι και φορείς του Άνω Ρου του ποταμού από την Κοιλάδα Αχελώου συναντούν και συζητούν διαδικτυακά με κατοίκους και φορείς από τον Κάτω Αχελώο, τη λεγόμενη Παραχελωίτιδα περιοχή των Οινιάδων.

Μετά την πρώτη προσπάθεια κοινής δράσης τον περασμένο Οκτώβρη, του Σωματείου «Acheloos Grow Up» και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ» με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος #EUGreenweek2020., συνεχίζεται η προσπάθεια της δημιουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων του Άνω Ρου με αυτών του Κάτω Ρου του Αχελώου.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 8:00μ.μ. διοργανώνεται η τηλεδιάσκεψη με τίτλο «Ο Αχελώος μας ενώνει» στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν επιστήμονες, καλλιτέχνες, φορείς, πολιτιστικά σωματεία, τοπικές κοινότητες και ενεργοί πολίτες των δυο περιοχών που διαπερνά ο Αχελώος.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανταλλαγή εμπειριών και ο συντονισμός δράσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθώς και πρωτοβουλίες που αφορούν ευρύτερα την ανάδειξη των μνημείων, της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αχελώου μέσω του εναλλακτικού τουρισμού.

Συντονιστές της διαδικτυακής συζήτησης είναι ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Σωματείου «Acheloos Grow Up» Θανάσης Μπίκας και η Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ» Παρθενία Χαρίτου.

Η συζήτηση είναι ελεύθερη για όλους χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του «Ζoom» και τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us04web.zoom.us/j/4921338139?pwd=SHJselRDN0lrZnZ6bmNhbG4yOUV1UT09#success

agrinionews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 00:37
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα