Το πρώτο επίσημο τουρνουά blitz στο Αγρίνιο είναι γεγονός όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία πάνω από 30 παίχτες κάτω των 18 ετών θα «αναμετρηθούν» στο blitz στο τουρνουά που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Παπαστράτειο
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Το πρώτο επίσημο τουρνουά blitz στο Αγρίνιο είναι γεγονός! Στο τουρνουά αυτό θα συμμετάσχουν παίχτες κάτω των 18 ετών, ενώ θα αξιολογηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού!
Το blitz σημαίνει πως το παιχνίδι είναι πολύ γρήγορο και ο εκάστοτε παίχτης εντός 5 λεπτών θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την παρτίδα του. Αξίζει να τονίσουμε πως είναι πολύ διαδομένο στις νέες γενιές των σκακιστών, διότι είναι το παιχνίδι που παίζουν και online.
Το συγκεκριμένο τουρνουά θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 11/05/25 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στις 17:00, και θα συμμετάσχουν 30 παίχτες.
Ο προπονητής της Σκακιστικής Ακαδημίας της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Μπάμπης Τζότζολης, μιλώντας σχετικά στη «Συνείδηση», τόνισε:
Ο Μπάμπης Τζότζολης
«το συγκεκριμένο τουρνουά απευθύνεται σε νέους και νέες κάτω των 18 ετών που απαραιτήτως πρέπει να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο, διότι το τουρνουά είναι επίσημο που σημαίνει ότι θα αξιολογηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού.
Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι blitz, που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ γρήγορο. Ο εκάστοτε παίχτης πρέπει εντός 5 λεπτών να ολοκληρώσει την παρτίδα του. Ο χρόνος στα τουρνουά αυτά είναι αυστηρός και καταμετράται από το σκακιστικό ρολόι.
Οι νέας γενιάς σκαλιστές έχουν εξοικείωση με το συγκεκριμένο παιχνίδι, το blitz, διότι είναι το παιχνίδι που παίζουν στα διάφορα online σαιτ, είναι το πιο διαδεδομένο παιχνίδι που υπάρχει στο σκάκι και συνηθίζεται πολύ, διότι έχει σασπένς, είναι ιδιαίτερα γρήγορο και «ανάβει η μάχη», διότι όλοι θέλουν να κερδίσουν.
Μέχρι στιγμής θα συμμετάσχουν 30 παίχτες στο τουρνουά που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Οι συμμετέχοντες θα δώσουν 7 αγώνες, είτε χάσουν είτε κερδίσουν. Αξίζει να τονίσουμε πως θα βραβευτούν όλοι με μετάλλια, ενώ θα υπάρξει ιδιαίτερη μνεία στους 3 πρώτους άνδρες νικητές και στις 3 πρώτες γυναίκες νικήτριες.
Τα αποτελέσματα του τουρνουά θα σταλούν μαζί με την έκθεση διαιτησίας στη Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, η οποία με την σειρά της θα τα στείλει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού, η οποία ηλεκτρονικά θα αξιολογήσει το τουρνουά.
Το θετικό στοιχείο είναι ότι η ομάδα σκακιού της ΓΕΑ κάτω των 18 ετών είναι πάρα πολύ καλή και μέλη της εκπροσωπούν το επίσημο σκακιστικό σωματείο της ΓΕΑ σε αντίστοιχους αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε Οκτώβριο και Νοέμβριο».
Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"
sinidisi.gr