Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2025 09:27

Η ταινία "ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΑΡΙΑ" στον κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ (Δευ 4 - Τετ 6/8/2025 21:30)

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ “ΕΛΛΗΝΙΣ” από την Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2025 στις 9:30 μ.μ. καθημερινά θα προβληθεί η ταινία: 

ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΑΡΙΑ (BEING MARIA)

Σκηνοθέτης: Τζεσικά Παλίντ

Ηθοποιοί : Αναμαρία Βαρτολομέι, Ματ Ντίλον, Σελέστ Μπρινκέλ, Τζουζέπε Μάτζιο, Ιβάν Ατάλ, Μαρί Γκιλέν

Μία από τις διασημότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά. Μία σοκαριστική αποκάλυψη για τη δημιουργία της. Και στο κέντρο όλων, μία νέα γυναίκα που τραυματίστηκε για πάντα.

Η Μαρία είναι μια νεαρή, φιλόδοξη ηθοποιός. Όταν ένας ανερχόμενος Ιταλός σκηνοθέτης την επιλέγει για να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία δίπλα σε έναν Αμερικανό σούπερ σταρ, νιώθει ότι επιτέλους τα όνειρά της γίνονται πραγματικότητα. Όμως, αυτό που μοιάζει με όνειρο αποδεικνύεται ότι είναι η αρχή ενός εφιάλτη.

Αυτή η ταινία είναι «Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι». Η ηθοποιός είναι η Μαρία Σνάιντερ.

Υπάρχει όριο στο πού μπορεί να φτάσει η τέχνη στην υποτιθέμενη αναζήτηση της αλήθειας; Θα δεχόμασταν άραγε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο έγιναν ταινίες που λατρεύουμε; Θα θαυμάζαμε το ίδιο καλλιτέχνες, αν μαθαίναμε ότι  κακομεταχειρίστηκαν συνανθρώπους τους; Η ιστορία της ηθοποιού Μαρία Σνάιντερ έχει αποκτήσει συμβολικό χαρακτήρα για τα ερωτήματα αυτά, πιο καίρια από ποτέ μετά την έκρηξη του #metoo κινήματος και άλλων σχετικών αποκαλύψεων.

Γεννημένη το 1952 στο Παρίσι και νιώθοντας από μικρή την απουσία του πατέρα της, ο οποίος δεν θα την αναγνώριζε ως τη δεκαετία του ‘70, η Σνάιντερ έφυγε νωρίς από την οικογενειακή εστία κυνηγώντας το όνειρο του σινεμά. Κι αυτό το όνειρο δεν θα αργούσε να γίνει πραγματικότητα: η Μαρία θα βίωνε μια ιλιγγιώδη άνοδο στην στρατόσφαιρα της κινηματογραφικής βιομηχανίας στα μόλις 19 της χρόνια, κερδίζοντας τον συμπρωταγωνιστικό ρόλο στo ερωτικό δράμα του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, δίπλα στον θρυλικό Μάρλον Μπράντο. Η απειρία και ευαλωτότητα της Μαρία, και η σοκαριστική απόφαση σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή να τις εκμεταλλευτούν, οδήγησε σε μια από τις πιο διαβόητες καταγγελίες στην ιστορία του σινεμά: ότι ο Μπερτολούτσι και ο Μπράντο τής αποκάλυψαν την ιδέα για την περίφημη σκηνή της κακοποίησης λίγο πριν το γύρισμα, έτσι ώστε η σκηνή να αποσπάσει από εκείνη μια αληθινή «αντίδραση δυσφορίας και οργής».

Πολλά χρόνια αργότερα, η Σνάιντερ θα τολμήσει να μιλήσει για το πώς αυτή  η «τραυματική, εξευτελιστική» εμπειρία σημάδεψε την ίδια, αλλά και την καριέρα της, για πάντα, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις εκατέρωθεν, αλλά και προσθέτοντας μια πολύτιμη μαρτυρία στην ολοένα εξελισσόμενη έννοια της συναίνεσης, τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και την πραγματικότητα, και το έμφυλο και ηλικιακό προνόμιο μεταξύ άλλων.

Βασισμένη στο βιβλίο της Βανέσα Σνάιντερ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, η ταινία της Τζεσικά Παλίντ έρχεται να δώσει πίσω τη φωνή στην ίδια τη Σνάιντερ, με την αφήγηση της ζωής της πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γύρισμα που της άλλαξε τη ζωή με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Πρωταγωνίστριά της η πολλά υποσχόμενη Αναμαρία Βαρτολομέι (Σεζάρ Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού για την εξαιρετική ερμηνεία της στην βραβευμένη με Χρυσό Λιοντάρι του Φεστιβάλ Βενετίας ταινία «Το Γεγονός»), η οποία ενσαρκώνει με ευαισθησία και τόλμη τη βαθιά ευαίσθητη Μαρία από τα αφελή χρόνια της αθωότητας ως τα αυτοκαταστροφικά χρόνια που ακολούθησαν τη μοιραία της εμπειρία, ενώ αξιοσημείωτη παρουσία είναι και εκείνη του Ματ Ντίλον, ο οποίος εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του ως Μάρλον Μπράντο.

 

Κάθε Κυριακή  και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€

ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2025 09:28
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα

Εκδηλώσεις Σήμερα

διοσκουροι αγρινιο cafe bbq bar

AMVRAKIA NEW BANNER

GENERAL FRIGO TOOLS

ΤΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΟΡΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΡΕΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ