Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 19:48

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας (Παρ 24/9 & Σαβ 2/10/2021)

«Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» είναι η κοινή θεματολογία του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021, με σκοπό οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και με εθνικό συντονιστή στην Ελλάδα τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει το 2021 ως Ευρωπαϊκό Έτος των σιδηροδρόμων, δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα βιωσιμότητας, καινοτομίας και ασφάλειας που παρέχει το σιδηροδρομικό ταξίδι. Παράλληλα, η χώρα μας, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αφιερώνει τις φετινές ΕΗΠΚ στη φυσιογνωμία και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, συμμετέχοντας στον εν λόγω εορτασμό από το 2013 με εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες και ψηφιακή δράση, υλοποιείγια το 2021 τις παρακάτω εκδηλώσεις, καλύπτοντας και τις δύο προαναφερθείσες θεματικές:

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου: 9:00-12:30 π.μ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας τιμά το Μεσολόγγι: Ο Κήπος των Ηρώων ως αιώνιος χώρος μνήμης», που θα λάβει χώρα στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και αφορά σε μαθητές Δημοτικού. Διάρκεια Προγράμματος 60΄.

Σάββατο 2 Οκτώβρη: 7:00μ.μ.

Ημερίδα με θέμα «Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Κρυονέρι με το τρένο. Το όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη, θεμελιωτή των ελληνικών σιδηροδρόμων», στο Τρικούπειο Πολιτιστικό κέντρο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία εποπτείας μας για το κοινό είναι ελεύθερη, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, καθώς και για τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και την ημερίδα 2 Οκτωβρίου.

(Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπει η ΚΥΑ στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID – 19).

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα