Τρί, 5/7/2022  07:30 
elenfrdeitru
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 10:45

Παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι το νεανικό μυθιστόρημα της Φωτεινής Μυλωνά-Ραΐδη (Σαβ 16/10/2021 19:00)

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στις 7 το απόγευμα, στο αρχοντικό «Χρυσόγελου», στο Μεσολόγγι, παρουσιάζεται το νεανικό μυθιστόρημα της Φωτεινής Μυλωνά – Ραΐδη, που έχει τον τίτλο «Έξω απ’ τη χρυσή κορνίζα» κι εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Αναγνώστης».

Η συγγραφέας, με καταπληκτική αμεσότητα, σε ρέουσα γραφή και χρόνο ενεστώτα, περιγράφει στο μυθιστόρημά της την πορεία της ηρωίδας της, της δωδεκάχρονης Αικατερίνης, προς την ενηλικίωση, προσφέροντάς μας τη χαρά της απόλαυσης σημαντικών σταθμών αυτού του σταδίου της ζωής της, καθώς κι επίκαιρους προβληματισμούς των παιδιών της ηλικίας της.

Στο βιβλίο αναφέρονται όλα τα προβλήματα του καιρού της: το μπούλινγκ, οι μεροληπτικές σε βάρος της σχέσεις, οι ματαιώσεις των προσδοκιών της, οι απογοητεύσεις της. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι σχέσεις της έφηβης ηρωίδας με τους γονείς της, τους συγγενείς, τον αδερφό της, τους συμμαθητές της και τους καθηγητές της. Ξεχωριστή θέση έχει στο βιβλίο η φιλία της Αικατερίνης με τη συνομήλική της Αφροδίτη, η οποία άνθισε, όταν κατάφεραν κι οι δυο τους, μετά από παθήματα-μαθήματα, να γκρεμίσουν τα τείχη της δυαδικότητάς τους.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, συγγραφέας, καθώς και διδάκτωρ λογοτεχνίας.

Η ψυχολόγος κ. Ειρήνη Ραΐδη, ειδικευμένη στη συστημική ψυχοθεραπεία, θα αναφερθεί στη λυτρωτική επίδραση της λογοτεχνίας στους έφηβους και τις οικογένειές τους.
Ακόμα, έξι νεαρά κορίτσια, με τη σκηνοθετική επιμέλεια της δασκάλας τους κ. Ελευθερίας Τσακανίκα, θα μας ταξιδέψουν στις σελίδες του.

agrinionews.gr