Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 14:28

“Μαγικός Ρεαλισμός” - Έκθεση Ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου στη Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου (Κυρ 17/10 - Κυρ 7/11/2021)

Ο Δήμος Αγρινίου παρουσιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου με τίτλο ''Μαγικός Ρεαλισμός''. 

[Ο μαγικός ρεαλισμός, αρχικά ως όρος της ζωγραφικής είναι το λογοτεχνικό κίνημα που συνταιριάζει, εντάσσει αρμονικά το υπερφυσικό και το ανεξήγητο ως μέρος της πραγματικότητας. Η αποδοχή του μαγικού, του φανταστικού ως έγκυρο απαγκιστρώνει την καθημερινότητα από το λογικό και το λογικά εφαρμόσιμο ενώ το απίθανο και εκπληκτικό γίνεται μέρος της καθημερινής ζωής που κινείται ειρηνικά και ... ρεαλιστικά εκτός ορθολογισμού].

Στους πίνακες αναδεικνύονται η φαντασία, η δημιουργικότητα και ο αυθορμητισμός της παιδικής ηλικίας . Η ζωγράφος προσπαθεί να αναδείξει την αθωότητα μέσα από τα πειράγματα και τις σκανταλιές , τη διεύρυνση της φαντασίας μέσα από το βιβλίο και το παιχνίδι, την ανάληψη ευθυνών και ρόλων μέσα από τη μίμηση και την αναπαράσταση και τη δημιουργία μέσα από την καταστροφή. Η φαντασμαγορική και μυστήρια ατμόσφαιρα της παιδικής ηλικίας συμπεριλαμβάνει φανταστικά γεγονότα, μύθους και ήρωες με υπερφυσικά χαρίσματα που ζουν κι ενεργούν μέσα στην σύγχρονη κοινωνικο-πολιτική πραγματικότητα.
Στα έργα το φανταστικό διαπλέκεται με το ρεαλιστικό και ο θεατής καλείται μέσω της ενσυναίσθησης να ενστερνιστεί, να κατανοήσει και να θαυμάσει εκείνη την πραγματικότητα που ασυνείδητα απωθεί κατά την είσοδο στην ενηλικίωση και την εισαγωγή σε ένα πιο ‘’κατευθυνόμενο’’ περιβάλλον.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ώρα 6:30 μ.μ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, στην αίθουσα της Γλυπτοθήκης.
Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως και τις 7 Νοεμβρίου, θα είναι επισκέψιμη από σχολεία τις ακόλουθες Παρασκευές:  22/10, 29/10 και 5/11, από 9:00 πμ-13:00 και από ΚΔΑΠ κατόπιν συνεννόησης. Κατά την επίσκεψή τους τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τη δική τους φαντασία σε διαμορφωμένο καμβά που θα το τοποθετήσουν στη δική τους σχολική μονάδα.

Πληροφορίες στο τηλ. 6984758582

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες παιδαγωγικές δράσεις.

Ώρες λειτουργίας, εκτός Παρασκευής 18:00-21:00

Σαββατοκύριακα 11:00-13:00 και 18:00-21:00

……………………………………………………………………………………………

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε το 1985 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από την Κυπάρισσο. Σπούδασε αρχικά στο ΤΕΙ Ηπείρου (2000-‘04) στο τμήμα βρεφονηπιοκομίας και στη συνέχεια φοίτησε στο BORGIASFINEART στο Παλαιό Φάληρο ( 2016-2019), δίπλα σε καταξιωμένους εικαστικούς όπως ο Ιωάννης Βοργίας και η Ντανιέλα Σταματιάδη.

Το 2018 συμμετείχε σε δύο ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στον “Εικαστικό Κύκλο Sianti” και στην ArgoGalery.

Το 2020 με αφορμή την διπλωματική εργασία δημιούργησε την ζωγραφική  συλλογή  “Μαγικός Ρεαλισμός” όπου συνδύασε τις ακαδημαϊκές γνώσεις της ζωγραφικής με το επάγγελμα της παιδαγωγού έχοντας ως σημείο αναφοράς την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών κατά την σχολική και προσχολική ηλικία.

Ο “Μαγικός Ρεαλισμός” παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου τον Φλεβάρη του 2020.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα