Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 20:41

Πανδημία | Ψυχολογικές διακυμάνσεις και η δύναμη του αυτοπροσδιορισμού στο KΠΙΣΝ (Διαδικτυακή Διάλεξη Πέμπτη 28/01 | 19:00-20:00)

Έναρξη 3ου κύκλου από τη σειρά Διαλέξεων μέσω Live Streaming 

Τα περιοριστικά μέτρα και οι αποκλεισμοί της κοινωνικότητάς μας έχουν επηρεάσει σημαντικά τα συναισθήματά μας. Ο απροσδιόριστος φόβος που υπάρχει στο προσκήνιο σε σχέση με την υγεία μας, αλλά και η οικονομική δυσπραγία από την πανδημία επέκτειναν δραματικά την ψυχολογική μας διάθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός πληθυσμός μετατρέπεται σε ευπαθή ομάδα σε ό,τι αφορά τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Στη συζήτηση αυτή, θα εξετάσουμε ποια παιδιά και ποιες οικογένειες πλήττονται παραπάνω, καθώς και αν υπάρχουν παράγοντες που προωθούν την ανθεκτικότητα και μέσω ποιων νευροβιολογικών μηχανισμών μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Ακόμη, θα προσδιορίσουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στη συχνότητα της βίας, τόσο της ενδοοικογενειακής όσο και μεταξύ των νέων. Τέλος, θα δοθεί ένα σημαντικό μήνυμα από τους ομιλητές για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους, ποιες είναι οι διέξοδοι και πώς θα οδηγηθούμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον για την κοινωνία.

Πέμπτη 28/01 | 19:00-20:00

Ομιλητές:
  • Εμμανουήλ Κουφάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Υγειονομικού, Ψυχιατρικού-Ψυχολογικού Τμήματος ΕΛΑΣ, Επιστημονικά Υπεύθυνος εικοσιτετράωρης τηλεφωνικής γραμμής Ψυχολογικής βοήθειας, ΕΛΑΣ
  • Ανάργυρος Στριγγάρης, Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, Ιατρική Σχολή Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συντονιστές:
  • Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικός συνεργάτης Sports Excellence
  • Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος Sports Excellence
Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση, θέτοντας τις ερωτήσεις σας εδώ.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - «Sports Excellence» που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19. Όλες οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω live streaming από τον Πύργο Βιβλίων. Τη διοργανωτική επίβλεψη των διαλέξεων έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα