Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 23:38

Ενημερωτικές διαδικτυακές συναντήσεις για την αγρο-βιομάζα (10-11 Φεβρουαρίου 2021)

Στο πλαίσιο του έργου AgroBioHeat, το οποίο συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΕΚΕΤΑ, διοργανώνεται matchmaking event με τίτλο “Bringing value to agrobiomass”, στις 10-11 Φεβρουαρίου 2021.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και ο προγραμματισμός των συναντήσεων γίνονται από εξειδικευμένη πλατφόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο  https://bringing-value-to-agrobiomass.b2match.io/

Ποιους αφορά η εκδήλωση και γιατί να συμμετέχετε στις διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β;

Η εκδήλωση αφορά όσους ενδιαφέρονται για αξιοποίηση βιομάζας που προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα (αγροτικά υπολείμματα, δευτερογενή υπολείμματα παραγωγής τροφίμων, ενεργειακές ή βιομηχανικές καλλιέργειες) για την παραγωγή νέας αξίας: ενέργεια και ενεργειακά προϊόντα, χημικά, βιο-εμπορεύματα, βιοδιυλιστήρια, διαχείριση και εφοδιαστική βιομάζας, κλπ.

Στα Β2Β θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε διαδικτυακά με εκπροσώπους άλλων επιχειρήσεων καθώς και ερευνητικών και ακαδημαϊκών οργανισμών προκειμένου να συζητήσετε τεχνολογικές και άλλου είδους επιχειρηματικές συνεργασίες (πχ. κοινή υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση) στις παραπάνω θεματικές κατηγορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους:

Μανώλη Καραμπίνη, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/EKETA, +30  211 1069500, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κωνσταντίνα Παπασιδέρη, Ινστιτούτο Αγροτικής και Συνεταιριστικής Οικονομίας/ΙΝΑΣΟ-ΠΑΣΕΓΕΣ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το έργο AgroBioHeat

Το έργο AgroBioHeat έχει σκοπό την μαζική προώθηση βελτιωμένων και έτοιμων για την αγορά λύσεων θέρμανσης με αγροτική βιομάζα στην Ευρώπη.

Η αγροτική βιομάζα είναι μια σημαντική, ανεκμετάλλευτη και εγχώρια πηγή ανανεώσιμης ενέργειας, η οποία μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα, προωθώντας ταυτόχρονα την αγροτική ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Οι δράσεις του έργου θα υλοποιηθούν κυρίως σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Ουκρανία, Ρουμανία) με στόχο να δημιουργηθεί ένα ευρύ εθνικό κίνημα με την δέσμευση, την εναρμόνιση των εθνικών συμφερόντων και τη δημιουργία πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που ευνοούν την διεύρυνση της θέρμανσης με αγροτοβιομάζα.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μεταφερθούν στους αρμόδιους φορείς ειδικές συστάσεις πολιτικών σχετικά με την απόδοση και τις εκπομπές των συστημάτων θέρμανσης με αγροτική βιομάζα, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων κανονισμών.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα