Δευ, 26/9/2022  13:56 
elenfrdeitru
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 15:13

Εκδήλωση της Ο.Κ.Ε. στο Μεσολόγγι με θέμα τον Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης (Σαβ 18/12/2021 11:00 πμ)

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.),* διοργανώνει Ημερίδα για το θεσμό της διαβούλευσης και τον «Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης».

στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Διοικητήριο, 30 200 Μεσολόγγι 11:00 πμ - 02:30 μ.μ.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα κατά της COVID-19 η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού και του νόμιμου αποδεικτικού

ταυτοπροσωπίας

Περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο της Ο.Κ.Ε. www.oke.gr & https://.e-dialogue.oke.gr

Η Ημερίδα θα μεταδίδεται και διαδικτυακά

Για είσοδο στην διαδικτυακή εφαρμογή πατήστε εδώ

Για το Πρόγραμμα πατήστε εδώ

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κ. Γιάννης Πάϊδας.

Η εκδήλωση στοχεύει να αποτελέσει ένα βήμα προβληματισμού, αλλά και διάχυσης γνώσης για τις τρέχουσες εξελίξεις στο θεσμό της διαβούλευσης στη χώρα. Αποτελεί δε μια ευκαιρία περιφερειακής συνάντησης και ενημέρωσης των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν στη διαβούλευση σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, προκειμένου να συζητηθούν και να αναδειχθούν θέματα ενίσχυσης του θεσμού της διαβούλευσης και περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεισφοράς του στις διαδικασίες διαμόρφωσης των πολιτικών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στη χώρα.

* Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) έχει ως αποστολή της, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, τη «διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου για τη γενική πολιτική της χώρας και ιδίως για τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η διατύπωση γνώμης επί των νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων που παραπέμπονται σε αυτήν».

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ο.Κ.Ε. ενέταξε και υλοποιεί στο Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020», την Πράξη «Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης (ΟΜΠΔ)». Μέσω της εν λόγω Πράξης, υλοποιείται το Έργο «Προσδιορισμός του πλαισίου λειτουργίας - Ανάπτυξη και υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Μηχανισμού Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης».

Η καινοτομία του Έργου έγκειται στην ανάπτυξη ενός ευρέος δικτύου κοινωνικής διαβούλευσης που εμπεριέχει το περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και τα συνδέει με τον εθνικό κοινωνικό διάλογο και τη νομοθετική διαδικασία της Κεντρικής Διοίκησης.

Στον ιστότοπο για τον Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης (https://e-dialogue.oke.gr/) μπορείτε να ενημερωθείτε για το αντικείμενο, τους στόχους και τους ωφελούμενους του Έργου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 18:20

Πολυμέσα

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα