Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 10:28

"Ο Θάνατος Ενός Γραφειοκράτη" απο την Κινηματογραφική Λέσχη στον ΑΝΕΣΙΣ (Τρι 18/1/2022 21:30)

Η κινηματογραφική λέσχη συνεχίζοντας τις προβολές της,

την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 , στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβάλει την ταινία :

Ο Θάνατος Ενός Γραφειοκράτη

Όταν η χήρα ενός εργάτη δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, διότι ο άντρας της θάφτηκε μαζί με το βιβλιάριο εργασίας του, ο ανιψιός της αποφασίζει να τη βοηθήσει. Θα μπλεχτεί όμως στα δίχτυα της κουβανικής γραφειοκρατίας, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Κοινωνική σάτιρα που θυμίζει τη σπιρτάδα των αντίστοιχων ιταλικών κωμωδιών, με τον Αλέα («Μνήμες Υπανάπτυξης») να αντλεί ιδέες από τον Μπάστερ Κίτον και τον Χάρολντ Λόιντ ως τον Μπουνιουέλ.

foto-1.jpg

Ο Κουβανός Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα υπήρξε ένας κατεξοχήν πολιτικός δημιουργός, ο οποίος μπορούσε πολύ εύκολα να περάσει από ένα απόλυτα μοντέρνο και ποιητικό κοινωνικό δράμα («Μνήμες Υπανάπτυξης») σε μια μπουνιουελική ταξική αλληγορία («Ο Μυστικός Δείπνος») και από εκεί σε μια οξεία κοινωνική σάτιρα που θυμίζει τη σπιρτάδα των αντίστοιχων ιταλικών κωμωδιών «Ο Θάνατος Ενός Γραφειοκράτη».

Θέλοντας να καταδείξει εδώ το παράλογο της γραφειοκρατίας, όχι μόνον ως δομή αλλά και ως νοοτροπία, εκκινεί από μια φαρσική αρχή: όταν η χήρα ενός εργάτη δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, διότι ο άντρας της θάφτηκε μαζί με το βιβλιάριο εργασίας του, ο ανιψιός της αποφασίζει να τη βοηθήσει. Όμως ακόμη και όταν, έπειτα από ξεκαρδιστικές περιπέτειες, καταφέρει να πάρει το πολύτιμο βιβλιαράκι στα χέρια του, θα μπλεχτεί περισσότερο στα δίχτυα μιας δημοσιοϋπαλληλικής τυπολατρίας, με άκρως κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

foto-2.jpg

Α/Μ. Κούβα. 1966. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEW STAR.

 

Σκηνοθεσία: Τόμας Γκ.Αλέα

Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Ντάλτον, Σαλβαντόρ Γουντ, Σίλβια Πλάνας

 

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στις 9.30 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και Αμεα.

Τιμή εισιτηρίου 3 euro

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι προβολές θα πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών
  • Ο χώρος του Κινηματογράφου λειτουργεί ως «αμιγής»σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
  • Για την είσοδο του κοινού στις προβολές, για θεατές άνω των 17 ετών,απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης μαζί με την αστυνομική ταυτότητα.
  • Για παιδιά από 4 έως 17ετών, εναλλακτικά, γίνεται δεκτή δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, είτε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών).

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

*Η είσοδος, η παραμονή στην αίθουσα και η έξοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την έξοδο και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

 

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα