Τετ, 6/7/2022  12:49 
elenfrdeitru
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 09:50

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα για την «πανδημία» της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω του Covid-19 (Τετ 2/3/2022 15:00)

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποιεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Η “πανδημία” της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω του Covid-19. Ο ρόλος της Πολιτείας και η συμβολή του Ε.Ε.Σ.» Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2022, από τις 15:00’ έως τις 18:00’ και θα περιλαμβάνει την απευθείας μετάδοση των ομιλιών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για διαδραστική παρακολούθηση.

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει τα ζητήματα των υφιστάμενων διακρίσεων και της έμφυλης βίας κατά των γυναικών, τα οποία εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του Covid 19 και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, ώστε να συμβάλλει με την ενεργό δράση της στην εξάλειψη του φαινομένου.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Αρχών και των Δημοσίων Φορέων, το έργο των οποίων αφορά άμεσα στη μέριμνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων, των διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών. Εισηγήσεις θα αναπτυχθούν από εξαίρετους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έμφυλης βίας.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο https://events.confio.gr/ees/02-03-emfili-via/ έως την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022, προκειμένου να σας αποσταλούν οι σχετικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας, η οποία θα είναι δωρεάν.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα