Σάββατο, 05 Μαρτίου 2022 10:55

Ομάδα Γυναικών Αγρινίου: «Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας»- Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία (Τρι 8/3/2022 18:30)

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου διοργανώνει η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου με το Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 8 Μαρτίου. «Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία», υπογραμμίζει η σχετική ενημέρωση.

Αναλυτικά:

Τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας με σύνθημα: «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία»

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όλους τους φορείς της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Ομάδας Γυναικών Αγρινίου και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 18.30, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις φοιτήτριες, τις νέες γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, που βάζει συνεχώς τη ζωή μας στο ζύγι “κόστους – οφέλους” και τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα δικαιώματά μας στην Υγεία, την Παιδεία, τη μητρότητα, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Η Μέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής και την τιμάμε με αγώνα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας! Με αγώνα ενάντια στη βία και την εκμετάλλευση!

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά. Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Παλεύουμε για να μην αφήσουμε να χυθεί το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.ά. που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών. Παλεύουμε για την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο και την αποδέσμευσή της από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα “Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών”.

agrinionews.gr
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα