Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 22:24

Επανέρχονται τα Dragster στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Αγρινίου - 1ος αγώνας Κυπέλλου ADC DRAGSTER 2022 (Παρ 18 & Σ/Κ 19-20/03/2022)

Επανέρχονται τα dragster στο αεροδρόμιο του Αγρινίου. Έχοντας αναβαθμιστεί περεταίρω η πίστα του αεροδρομίου Αγρινίου για τους αγώνες dragster μηχανών που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 18-20/3, θα  φιλοξενήσει Έλληνες και ξένους αθλητές, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως το Μάιο προγραμματίζονται οι αγώνες dragster και για αυτοκίνητα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει ως εξής:   

Πόλος έλξης για Έλληνες και ευρωπαίους οδηγούς, αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έγινε και αναμένεται να γίνει ξανά το Αγρίνιο και το στρατιωτικό αεροδρόμιό του, επιτυγχάνοντας παράλληλα την προβολή της πόλης μέσω των αθλητών, που συμμετέχουν σε αγώνες dragster και γενικότερα των ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Τα τελευταία χρόνια ένας όμιλος από την Κρήτη, αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επισκέπτεται την πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου και διοργανώνει αγώνες dragster αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Οι διοργανωτές, εκμεταλλευόμενοι τα θετικά στοιχεία της πίστας και τη σπανιότητά τους, που συνδέονται άμεσα με την επίδοση των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών που συμμετέχουν στους αγώνες, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν Έλληνες και ξένοι οδηγοί dragster ερχόμενοι κάθε χρόνο στο Αγρίνιο, αποφάσισαν να αναβαθμίσουν περεταίρω την πίστα και να την καταστήσουν μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη!

Κατά το παρελθόν είχαν επισκεφτεί την πίστα και είχαν αγωνιστεί σ’ αυτή αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και από το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Αλβανία, την Ισπανία και την Βουλγαρία και όχι μόνο, καθώς συχνά οι ομάδες που κατέφθαναν στο Αγρίνιο έφταναν τις 120 με 140!

Στην πίστα του Αγρινίου μηχανές και αυτοκίνητα δεν χάνουν σε πρόσφυση, δεν σπινιάρουν κατά την εκκίνηση δηλαδή, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό και σοβαρό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αυτό το διαθέτει αυτή η πίστα, και δεν μπορούν να το «προσφέρουν» άλλες πίστες, διότι ο χρόνος που κάνουν ως προς τις επιδόσεις τους είναι πάρα πολύ καλός.

Ο Νίκος Διακάκης, εκ των διοργανωτών, μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«έχουν γίνει πάρα πολλές βελτιώσεις στην πίστα του αεροδρομίου του Αγρινίου από πέρυσι. Πλέον, έχει γίνει μια από τις καλύτερες πίστες στην Ευρώπη. Σε κάθε αγώνα έρχονται αθλητές του είδους από όλη την Ελλάδα και πλέον έχουν ξεκινήσει να έρχονται και αθλητές και από άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το τριήμερο 18-19-20/3 θα φιλοξενηθούν στην πίστα του αεροδρομίου μόνο αγώνες μοτοσικλετών, ενώ τον Μάιο θα φιλοξενηθούν και αγώνες αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες αθλητές είναι 45, ενώ αναμένονται και άλλοι μέχρι να κλείσει η προθεσμία. Θα έρθουν στο Αγρίνιο αθλητές από τις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη μέχρι και από την Κρήτη.

Τοποθετήθηκαν προστατευτικά, βελτιώθηκε κατά πολύ ο εξοπλισμός που υπήρχε στους αγώνες και στόχος μας γενικότερα είναι η βελτίωση όλο και περισσότερο όλων των διοργανώσεων, που κάνουμε και στο πλαίσιο αυτό είναι να προσελκύουμε όλο και περισσότερους ξένους αθλητές.

Ως στόχο έχουμε επίσης να διοργανώσουμε στην πίστα στο αεροδρόμιο του Αγρινίου διεθνείς αγώνες, πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να κάνουμε κάθε τι καλύτερο, γιατί για όλους μας τα πράγματα είναι δύσκολα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα