Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 21:20

διαΝΕΟσις: Μια (Διαδικτυακή) Συζήτηση Για "10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν Την Ελλάδα" τη Δευτέρα 21/3 στις 18:30

Πρόσκληση σε παρουσίαση του βιβλίου της διαΝΕΟσις

"10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν την Ελλάδα"

Η διαδικτυακή εκδήλωση που είχε αναβληθεί,
θα πραγματοποιηθεί τη

Δευτέρα 21/3 στις 18:30 (zoom link)

Η διαΝΕΟσις με χαρά σας προσκαλεί στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της "10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν την Ελλάδα", που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες. 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 18:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά, αποκλειστικά διαδικτυακά, από τον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο ΚΠΙΣΝ. 

Θα τη συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις -και επιμελητής του βιβλίου- Θοδωρής Γεωργακόπουλος και θα συμμετέχουν οι:

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

και οι δύο εκ των δέκα συγγραφέων του βιβλίου:

ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

και η Καλλιόπη Σπανού, Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:

 
Δηλώστε συμμετοχή
Διαβάστε περισσότερα
Λίγα λόγια για το βιβλίο: 
Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία δέκα σημαντικών πολιτικών αλλαγών από τα 200 χρόνια σύγχρονης ελληνικής ιστορίας αλλά, κυρίως, την ιστορία των ανθρώπων και των κοινωνικών δυνάμεων που τις εισήγαγαν, τις υποστήριξαν και, τελικά, τις υλοποίησαν. Από την "αρχή της δεδηλωμένης" μέχρι το "ΑΣΕΠ", οι συγγραφείς μας εξιστορούν το πώς «πέρασαν» αυτές οι μεταρρυθμίσεις και μας παρουσιάζουν τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που βοήθησαν στην υλοποίησή τους.  
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο, που πλέον κυκλοφορεί σε 2η έκδοσηστο e-shop της διαΝΕΟσις και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Μπορείτε να διαβάσετε την εισαγωγή του βιβλίου από τον επιμελητή της έκδοσης Θοδωρή Γεωργακόπουλο εδώ.
λίγα λόγια για τις "10 Μεταρρυθμίσεις" 
 
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα