Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 11:38

Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το βιβλίο “Η νύχτα και ο κεραυνός” του Zephy Ross (Σαβ 19/3/2022 19:00)

Το μυθιστόρημα φαντασίας “Η νύχτα και ο κεραυνός” του Zephy Ross παρουσιάζεται απόψε στις 7 στο Αγρίνιο, στο χώρο “Διόσκουροι” (πεzόδρομος Μεσολογγίου).

Ποιος γνωρίζει τις βουλές των θεών; Κάποτε οι θεοί κομμάτιασαν έναν ολόκληρο πλανήτη αφήνοντας τούς τρεις δορυφόρους του απείραχτους. Τώρα δεν απέμεινε τίποτε άλλο από ιπτάμενες πλάκες γης και πύλες που τις ενώνουν.

Στο ψηλότερο κομμάτι αυτού του κόσμου, η Βάλινορ κουβαλά μία θάλασσα που ανήκει στον θεό Βαλνάμαρ. Οι υπηρέτες του θεού, τα ανθρωπόμορφα ουνχ των υδάτων, βρίσκονται υπό την κυριαρχία τραγόμορφων πλασμάτων, των κολαστών.

Πιο μακριά, στη στεριά, καραδοκούν οι πλεκτάνες και οι διαμάχες των ξωτικών, που τα αφεντεύει ένας μπασταρδεμένος καλικάντζαρος. Σε αυτόν τον Κόσμο του Έλικα όπου κάποτε ζούσε μία άλλη ανθρωπότητα που χάθηκε για πάντα, ένας άνθρωπος εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από πολλές γενεές. Η Νύχτα καλύπτει τα σχέδια εκείνων που θέλουν να τον εξοντώσουν… όταν ξαφνικά ξεσπά ο Κεραυνός…

Ο Zephy Ross (ψευδώνυμο που απορρέει από τον άνεμο Ζέφυρο) είναι Ελληνοκύπριος συγγραφέας, ποιητής, τραγουδοποιός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης του φανταστικού.

Τελείωσε το Τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Α.Π.Θ. και υπήρξε καλλιτέχνης στο Le Fresnoy-Studio national des arts contemporains, δημιουργώντας έκτοτε ταινίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ασχολείται με το γράψιμο μυθιστορημάτων αστυνομικής φαντασίας, high fantasy και σύγχρονων παραμυθιών για όλες τις ηλικίες.

sinidisi.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα