Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 20:05

Messolonghi by Locals: ΜΕΓΑΛΟΣ Εθελοντικός Καθαρισμός στο Αλσύλλιο της Κλείσοβας (Κυρ 3/4/2022)

✌️Γίνε κομμάτι της αλλαγής.
Δήλωσε συμμετοχή στον μεγάλο εθελοντικό καθαρισμό της 3ης Απριλίου 2022 στο Αλσύλλιο της Κλείσοβας. ?
 
? Ο δρόμος για το Παρατηρητήριο της Κλείσοβας αποτελεί μία μοναδική διαδρομή που μας φέρνει κοντά με τα τοπία του Μεσολογγίου, την άγρια φύση και τη λιμνοθάλασσα.
Ωστόσο, πολλές φορές χρησιμοποιείται ως χωματερή. Ένα διαχρονικό πρόβλημα που πρέπει να τελειώσει. Ο δρόμος της Κλείσοβας είναι διαδρομή αναψυχής και όχι μέρος εναπόθεσης μπάζων και σκουπιδιών.
Δήλωσε συμμετοχή!
Προσκάλεσε τον φίλο/η σου, την παρέα, τον φορέα σου!
 
? Η πρό-σ-κληση
Το Μεσολόγγι των Ντόπιων-Messolonghi by Locals σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στο μεγαλύτερο εθελοντικό καθαρισμό που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Μεσολόγγι και να γίνεις κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να δημιουργήσουμε στον τόπο μας.
Στόχος είναι να βάλουμε όλοι ένα χεράκι και να καθαρίσουμε 4 χλμ. διαδρομής σε μία ώρα και ο κάθε συμμετέχοντας θα αναλάβει τα δικά του 40 μετρά για να καθαρίσει. Μπορείς να συμμετάσχεις μόνος, με την παρέα-ομάδα σου ή με τον φορέα που εκπροσωπείτε.
Τουλάχιστον 100 συμμετέχοντες θα στείλουν ένα δημιουργικό μήνυμα και θα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.
Το σημείο που θα πραγματοποιηθεί ο εθελοντικός καθαρισμός είναι η διαδρομή που ξεκινάει από το «Αλσύλλιο Κλεισόβης» και καταλήγει στο Παρατηρητήριο της Ανατολικής Κλείσοβας.
 
? Γιατί στο Αλσύλλιο της Κλείσοβας;
Η διαδρομή προς το Παρατηρητήριο της Κλείσοβας αποτελεί «σύμβολο» κακής και καλής συμπεριφοράς προς το περιβάλλον.
Είναι η διαδρομή που για χρόνια χρησιμοποιούνταν ως Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων ενώ αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα ενεργής συμμετοχής των πολιτών: Το 1995 ο Γεράσιμος Τζάνος με τον Σύλλογο του, με υπομονή και επιμονή μετέτρεψαν τον σκουπιδότοπο στο Αλσύλλιο που σήμερα απολαμβάνουμε τις βόλτες μας σε ένα εξαιρετικό τοπίο.
 
? Γιατί να συμμετάσχω;
Η δράση είναι συμβολική και παράλληλα ουσιαστική. Σκοπός είναι να αναδείξουμε το θετικό αποτέλεσμα που έχει η συλλογική και συμμετοχική δράση. Διαθέτοντας ο καθένας μας μία μόνο ώρα, για μία ημέρα, θα μπορέσουμε να πετύχουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Να σώσουμε τη λιμνοθάλασσα από χιλιάδες μικροπλαστικά και μέσα από τη δράση μας να αναδείξουμε τη διαδρομή και το πως την ονειρευόμαστε: Καθαρή και φιλόξενη για όλους.
*Δώρο αναμνηστικό T-SHIRT
Σχετικά με την δράση
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «Δράση για ζωντανό Αλσύλλιο Κλεισόβης». Η δράση εστιάζει στην αναζωογόνηση του Αλσυλλίου της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας, που αν και βρίσκεται πλησίον της πόλης και αποτελεί σημείο ιδιαίτερης ομορφιάς και περιβαλλοντικής αξίας, για χρόνια παρέμενε ξεχασμένος.
 
? Στόχος του έργου είναι μέσα από την συμμετοχή, τη συνεργασία και την ενεργοποίηση των πολιτών και των φορέων να αναδειχθεί το «Αλσύλλιο Κλείσοβας» ώστε να αποτελέσει διαδρομή περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επαφής του ανθρώπου με τον διεθνούς σημασίας υγρότοπο του Μεσολογγίου.
Το έργο «Δράση για ζωντανό Αλσύλλιο Κλεισόβης» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Messolonghi by Locals.
 
? Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr
 
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα