Τρί, 5/7/2022  13:10 
elenfrdeitru
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 17:50

Η διαΝΕΟσις στο Delphi Economic Forum με 2 συζητήσεις και 3 συμμετοχές στελεχών της || Παρ 8 (21:30) - Σαβ 9/4/2022 (11:50)

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

H διαΝΕΟσις στοDelphi Economic Forum:

 

Παρασκευή 8/4 συζητάμε για 10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν Την Ελλάδα και το Σάββατο 9/4 συζητάμε για το Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες Το 2022

 

& ακόμα

στελέχη της διαΝΕΟσις συμμετέχουν σε συζητήσεις για την πρόληψη και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, το μέλλον του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Η διαΝΕΟσις για έκτη συνεχή χρονιά στηρίζει ως content partner το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου έως το Σάββατο 9 Απριλίου. Παράλληλα, το συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά και μπορείτε να το παρακολουθείτε εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαΝΕΟσις διοργανώνει δύο συζητήσεις, ενώ στελέχη της θα συμμετέχουν σε τρεις επιπλέον συζητήσεις.  


1_ Η πρώτη συζήτηση που διοργανώνει η διαΝΕΟσις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 9:30 στην αίθουσα Εκθέσεων (Exhibition Hall) στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, και θα αφορά το νέο της βιβλίο «10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν Την Ελλάδα». Το βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει την ιστορία δέκα σημαντικών -αλλά πολύ διαφορετικών μεταξύ τους- πολιτικών αλλαγών αλλά, κυρίως, αφηγείται την ιστορία των ανθρώπων και των κοινωνικών δυνάμεων που τις εισήγαγαν, τις υποστήριξαν και, τελικά, τις υλοποίησαν.

Στη συζήτηση, που θα γίνει υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, θα συμμετέχουν:
  • Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος Grant Thornton Ελλάδος και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις
  • Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ
και δύο εκ των δέκα συγγραφέων του βιβλίου:
  • Κατερίνα Γαρδίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ
  • Μάρω Μακριδή-Φερράρι, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιογλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ
Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ
2_ Το Σάββατο 9/5 στις 11:50 στην αίθουσα Apollon στο ξενοδοχείο Amalia, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της νέας μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες Το 2022", η οποία επιστρέφει με νέα, σημαντικά ευρήματα για τις αξίες και τις στάσεις των Ελλήνων σε μια σειρά από σημαντικά θέματα. Πρόκειται για το έκτο “κύμα” μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015, μέσα στην καρδιά της εποχής των μνημονίων, με στόχο να καταγράφει τις στάσεις των πολιτών, το υπόβαθρο πάνω στο οποίο ο οργανισμός μας προτείνει λύσεις και μεταρρυθμίσεις. Η νέα έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών MARC A.E. έγινε σε δύο μέρη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του γενικού πληθυσμού ηλικίας 17 και άνω, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και online panel. 

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος από τη διαΝΕΟσις, θα συμμετέχουν οι: 
  • Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ
  • Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο ΕΚΠΑ
  • Νίκος Ερηνάκης, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΝΑ, Δρ. Φιλοσοφίας Παν/μίων Λονδίνου & Οξφόρδης
  • Θωμάς Γεράκης, Ιδρυτής, MARC S.A.
Επιπλέον, στελέχη της διαΝΕΟσις θα συμμετέχουν και σε τρεις συζητήσεις, στο πλαίσιο του συνεδρίου:

3_ Την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19:40, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση θα συμμετέχει στη συζήτηση με τίτλο «Φυσικές Καταστροφές: Πρόληψη, Αποκατάσταση, Συνεργασία & Ανάκαμψη», η οποία θα λάβει χώρα στο Dionysos Hall στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Κατά τη διάρκειά της, η Δρ. Φαίη Μακαντάση θα αναφερθεί στη συνεργασία της διαΝΕΟσις με τις Επιτροπές Ανασυγκρότησης της Β.Εύβοιας και της Καρδίτσας. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Σωτήρης Πολύζος, Δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής του TRT, θα συμμετέχουν επίσης οι: Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. 

4_ Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 17:50 στην αίθουσα Ermis στο ξενοδοχείο Amalia, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα το Μέλλον του Οπτικοακουστικού Τομέα στην Ευρώπη. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Senior Editor της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της έρευνας της διαΝΕΟσις για την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Alex Long, Περιφερειακός Διευθυντής, Public Policy Netflix International B.V., Giacomo Lev Mannheimer, Επικεφαλής Κυβερνητικών Σχέσεων και Δημόσιας Πολιτικής, Νότια Ευρώπη, TikTok, και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Κινηματογραφικός Παραγωγός, Ιδρυτής & Εταίρος, HERETIC.

5_ Τέλος, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 9:00 στην αίθουσα Apollon στο ξενοδοχείο Amalia, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση θα παρουσιάσει ευρήματα σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Προκλήσεις & Προοδευτικές Εναλλακτικές», την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο ΕΝΑ. Μαζί της θα συνομιλήσουν οι: Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής ΕΚΠΑ, Γιάννης Ευσταθόπουλος, Συντονιστής Κύκλου Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ευημερίας, ΕΝΑ, και Πρόδρομος Τσιαβός, Διευθυντής, Ινστιτούτο Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Καινοτομίας EPLO, UCL/TMI. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νίκος Ερηνάκης, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΝΑ, Δρ. Φιλοσοφίας Παν/μίων Λονδίνου & Οξφόρδης.

Μπορείτε να βρείτε το λεπτομερές πρόγραμμα του συνεδρίου στην ατζέντα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών VII εδώ.

 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ
 
Σε άλλα νέα, στο dianeosis.org μπορείτε να βρείτε ένα νέο άρθρο από την Φαίη Μακαντάση και τον Ηλία Βαλεντή από τη διαΝΕΟσις αναφορικά με το πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. 
Ενώ χθες 5/4, πραγματοποιήθηκε το 21ο diaNEOsis Live για το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ελλάδα, με αφορμή τη σχετική έρευνα της διαΝΕΟσις. Στη συζήτηση την οποία συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος, συμμετείχαν οι: Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μανιός, Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης της διαΝΕΟσις, Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων, Ρόδιος Γαμβρός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και Γεώργιος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:
Ολόκληρη η συζήτηση της διαΝΕΟσις για το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ελλάδα.
 
Μόλις κυκλοφόρησε!

Το νέο τεύχος της ετήσιας έκδοσης της διαΝΕΟσις ΕΡΕΥΝΕΣ μόλις κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει σε συμπυκνωμένη και ευανάγνωστη μορφή όσα κάναμε το 2021.

Τη χρονιά που πέρασε, η διαΝΕΟσις δημοσίευσε συνολικά 16 έρευνες, 10 κείμενα πολιτικής, 29 άρθρα και 3 βιβλία. Τα περισσότερα από αυτά είχαν σχέση με την ελληνική κοινωνία και οικονομία στον καιρό
της πανδημίας, καθώς και με το πώς η Ελλάδα μπορεί να προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του μέλλοντος. Από την κλιματική αλλαγή μέχρι την αξιοποίηση της διασποράς, και από την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα μέχρι το θέμα της τεχνικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης ενηλίκων, η διαΝΕΟσις επιχείρησε να ξεχωρίσει σημαντικά θέματα, να τα αναλύσει και να συνεισφέρει τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής.

Μπορείτε να βρείτε το τεύχος στο e-shop της διαΝΕΟσις και σύντομα στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Κοστίζει €5.