Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 18:28

Σ/Κ 28-29 Μαΐου ο 4ος αγώνας δρόμου Acheloos Run στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Oiniades Running Team  ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 4ου Αγώνα Δρόμου Acheloos Run που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό τη εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού

Δημιουργείται ένα νέο σχέδιο δράσης με την ονομασία «Acheloos Project», στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι αγώνες του 1km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αγώνας 5km, δυναμικό βάδισμα 6km και για πρώτη φορά αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km). Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Gala Αχελώου.

Πληροφορίες κι εγγραφές: www.acheloosrun.gr

Η σχετική προκήρυξη

4ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022

21,1 km, 5km, 1000m μαθητών δημοτικού & 1000m μαθητών Γυμνασίου,  6 km δυναμικό βάδισμα

Ο Αθλητικός Σύλλογος Oiniades Running Team είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 4ου Αγώνα Δρόμου Acheloos Run που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό τη εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η οργανωτική επιτροπή ενημερώνει την αναβάθμιση του αγώνα δρόμου με μια νέα μορφή, ο οποίος εμπλουτίζεται με αρκετές παράλληλες δραστηριότητες. Δημιουργείται ένα νέο σχέδιο δράσης με την ονομασία «Acheloos Project», στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι αγώνες του 1km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αγώνας 5km, δυναμικό βάδισμα 6km και για πρώτη φορά αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Gala Αχελώου. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι σημαντικότερες αθλητικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. H δράση έχει στόχο την εξωστρέφεια και την οργάνωση των πρώτων βημάτων του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 8:10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, ένα μικρό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για  να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια τεράστια παραλία 17km.  Ο τερματισμός θα βρίσκεται λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Στον τερματισμό θα υποδεχτούμε τους δρομείς με πλήθος από τοπικά προϊόντα, θα υπάρχει ένα πλούσιο Pasta Party, και πολύ καλή διάθεση υπό τον ήχο γνωστών Dj’s  για να συνεχίσουμε με ένα μοναδικό Beach Party πάνω στο κύμα του Ιονίου.

Αναλυτικά

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνων δρόμου

29 Μαΐου 2022

Τόπος διεξαγωγής: Νεοχώρι Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας

Καηγορίες αγώνων

  • Περιπατητική διαδρομή 6 km
  • 1000μ, παιδιών Δημοτικού
  • Αγώνας δρόμου 5 km
  • Αγώνας δρόμου 21 km
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα