Τρί, 5/7/2022  13:15 
elenfrdeitru
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 09:11

«Πράσινη Ναυπακτία» – Εμείς συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον! (Κυρ 5/6/2022 11:00 π.μ.)

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα καθημερινά.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, με τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ» και με στόχο την ενημέρωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών του Δήμου Ναυπακτίας και ιδιαίτερα των νέων, ο Δήμος Ναυπακτίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Ρίου – Αντιρρίου και η περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+ Μπλε”, με τη σημαντική υποστήριξη της 1ης ΓΕΝ Αιτ/νίας, του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου, θα υλοποιήσουν περιβαλλοντικές δράσεις , δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση προϊόντων και συσκευασιών.

Αναλυτικά:

Από τις 11:00, τη Κυριακή 05 Ιουνίου, στον Κήπο Ξενία στη παραλία Γρίμποβο Ναυπάκτου, θα υλοποιούνται, για μικρούς και μεγάλους, ενημερωτικά βιωματικά παιχνίδια για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Κατασκευές με υλικά που χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα, ο τροχός της ανακύκλωσης, το ψάρεμα υλικών ανακύκλωσης, τοξοβολία και ανακύκλωση, τσουβαλοδρομίες, ζωγραφική, μουσική και δώρα, είναι μερικά από τα δρόμενα που θα μας ευαισθητοποιήσουν και θα μας ενημερώσουν.

Στις 12:00 την ίδια ημέρα, από την άλλη πλευρά της πόλης στον Φλοίσβο της παραλίας Ψανή Ναυπάκτου, σας καλούμε να έρθετε με το ποδήλατό σας.

Θα υλοποιήσουμε ποδηλατοβόλτα παραλιακά, περνώντας από το λιμάνι της πόλης και καταλήγοντας στον κήπο του Ξενία στο Γρίμποβο.

To περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας!

Ας δώσουμε το δικό μας μήνυμα!»

agrinionews.gr