Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 19:51

Αγρύπνια προς τιμή του Αγίου Παϊσίου την Δευτέρα 11/7/2022 20:30

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 η Εκκλησία μας εορτάζει τον Όσιο και Θεοφόρο πατέρα Παϊσιο τον Αγιορείτη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και τοποτηρητή της Μητροπόλεώς μας, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Συγκεκριμένα η Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 11 προς 12 Ιουλίου, στο χώρο μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίτου, κάτω από τον πλάτανο στον οποίο ο Άγιος Παϊσιος προσερχόταν και προσευχόταν, όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στο Αγρίνιο.

Ο εσπερινός με την αρτοκλασία θα αρχίσει ώρα  8:30, θα συνεχιστεί η ακολουθία του Όρθρου όπου θα γίνει χρίση με Μέγα Ευχέλαιο στους πιστούς και η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει περίπου στη 1 μ.μ. Κατά την Αγρυπνία θα παρατεθούν για προσκύνηση Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Ειρηναίου Λουγδούνου, Αγίου Ιωάννη Βραχωρίτη, Αγίου Ιωακείμ Ιθακησίου και των σφαγιασθέντων μαρτύρων της μονής Νταού Πεντέλης.

Φέτος κάτω από το 6ο κύμα της πανδημίας και τις μεταλλάξεις της Ο που συνεχίζουν να μας προβληματίζουν, αλλά κυρίως  από την προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο θα προσευχηθούμε στον Άγιο Παΐσιο να μας χαρίσει δύναμη ώστε να αντιμετωπίσουμε ο, τι έρχεται. Στον Άγιο που προφήτευσε και για πολλούς ζούμε όσα οι προφητείες του μας προειδοποίησαν.
 
Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα