Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 12:23

Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Αγρινίου: Τριήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία της πόλης (Τετ 5 - Παρ 7/10/2022 10:00-13:00)

Τριήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιεί το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου 2022 στην πλατεία Δημοκρατίας. Η διεπιστημονική ομάδα του Πολυδύναμου θα βρίσκεται 10:00-13:00 με ενημερωτικό περίπτερο του Οργανισμού στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στόχος της παραπάνω δράσης, που εντάσσεται σε μια σειρά κινήσεων επαφής και κινητοποίησης της κοινότητας, είναι να αποτελέσει το πρώτο βήμα στο να αναζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα εξαρτήσεων ή/και εμφανίζουν εξαρτητικές συμπεριφορές αλλά και το περιβάλλον τους.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου αποτελεί μια από τις καινοτόμες δομές του ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλοακαρνανία, που συμπεριλαμβάνει στο έργο του την αντιμετώπιση και των συμπεριφορικών εξαρτήσεων (κοινωνικά δίκτυα, τυχερά παίγνια). Στον 1,5 χρόνο λειτουργίας του έχει ήδη ανταποκριθεί σε εκατοντάδες αιτήματα υποστήριξης τόσο ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και εξαρτητικών συμπεριφορών όσο και ανθρώπων του περιβάλλοντός τους, προκειμένου να τους κινητοποιήσει προς την ενεργό συμμετοχής τους στη θεραπευτική διαδικασία.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • έγκαιρη διάγνωση και παροχή ψυχοκοινωνικών / ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών
  • ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση
  • σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας σε συνεργασία με το άτομο
  • ατομικές ή / και ομαδικές συναντήσεις
  • άμεση διασύνδεση και παραπομπή σε άλλες υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ ή άλλους φορείς
  • κινητοποίηση του οικογενειακού περιβάλλοντος για συμμετοχή στην θεραπευτική διαδικασία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Ανδρέα Ίσκου 38Α Αγρίνιο ΤΚ 30133

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26410 54193

Ώρες Λειτουργίας: 08:00-16:00

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα