ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 19:31

Αστακός: Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές της Β’ Λυκείου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Παρ 11/11/2022 11:00)

Το Γενικό Λύκειο Αστακού, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό, σύμβουλο επαγγελματικό προσανατολισμού και επιστημονική υπεύθυνη της εταιρείας Lifedots κα Κατερίνα Τσιχλή, διοργανώνουν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές της Β’ Λυκείου.

Τα θέματα της ενημερωτικής παρουσίασης:

1) Μαθαίνω πώς να μελετώ αποτελεσματικά και όχι εξαντλητικά: Ανακαλύπτω και προσαρμόζω αποτελεσματικά τις καλύτερες μεθόδους μελέτης στον τρόπο που διαβάζω – παρακολουθώ μάθημα. Μεθοδολογία εργασίας – μελέτης, ασκήσεις σωστότερης διαχείρισης χρόνου διαβάσματος και ελεύθερου χρόνου.

2) Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός: Που να σπουδάσω και τι. Διερευνώ τις επιλογές των σπουδών μου, τις πιθανές επαγγελματικές μου διεξόδους, συνδυάζω τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα μου με τις επιλογές που μου προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η αγορά εργασίας. Πώς ανακαλύπτω σε τι είμαι καλός-ή;

«Την παρουσίαση καλούνται να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών» υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου.

Με το πέρας της ομιλίας, η κα Τσιχλή θα είναι στη διάθεση των μαθητών και των γονιών τους, εφ’όσον το επιθυμούν, για ερωτήσεις και περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με τις σχολές και τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ατομικής συνάντησης για όποιον μαθητή ενδιαφέρεται να κάνει το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου και τους υπεύθυνους του Δήμου.

agriniopress.gr

Όλες οι Εκδηλώσεις Σήμερα